Kalmeta: Ne postoje svjedoci koji bi me teretili

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zadarski gradonačelnik i potpredsjednik HDZ-a Božidar Kalmeta izjavio je u utorak kako ne postoje svjedoci koji bi ga teretili u istrazi koju je Uskok proširio i na njega, pod sumnjom da je, dok je bio ministar prometa, s dvojicom svojih suradnika te čelnicima HAC-a iz tog javnog poduzeća izvukao najmanje 30 milijuna kuna.

Novinari su Kalmetu U Škabrnji, gdje je nazočio obilježavanju 23. obljetnice stradanja branitelja i mještana tog ravnokotarskog mjesta, pitali o proceduri koja slijedi vezano uz proširenje Uskokove istrage u aferi Remorker, na što je on odgovorio kako slabo poznaje proceduru jer se dosad nije našao u takvoj situaciji.

Pravosudnom procedurom se, kaže, niti ne zamara jer za to ima odvjetnika. "To vam je sve rekao moj odvjetnik, znate da je ne mogu pričati o tome", poručio je novinarima.

Upitan ima li svjedoka koji ga terete u istrazi, Kalmeta je odgovorio protupitanjem: "A što vi to mene pitate? Naravno da svjedoci ne mogu postojati i ne postoje. To su sve špekulacije. Kad dođe vrijeme sve ćete znati".

Bivši HDZ-ov ministar našao se pod istragom Uskoka zbog sumnje da je s dvojicom svojih suradnika iz ministarstva Zdravkom Livakovićem i Milivojem Mikulićem te čelnicima Hrvatskih autocesta Josipom Sapunarom i Stjepkom Bobanom iz HAC-a izvukao najmanje 30 milijuna kuna, od kojih su, po sumnjama tužiteljstva, međusobno podijelili najmanje 24,5 milijuna kuna.

Uskok ga tereti da je kao ministar mora, turizma, prometa i razvitka, a potom i ministar mora, prometa i infrastrukture, od 2005. do kraja 2010. u zajedničko djelovanje povezao ostale osumnjičenike koji su od ranije pod istragom u slučaju Remorker. (Hina) 


Podijeli: Facebook Twiter