Kalmeta kazneno prijavio sindikalca Stanića

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Potpredsjednik HDZ-a i zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta danas je protiv predsjednika Nezavisnog cestarskog sindikata Mijata Stanića podnio tri kaznene prijave, kojima tog sindikalca tereti da ga je oklevetao u javnosti dovodeći ga u vezu s navodnim financijskim malverzacijama u cestogradnji.

"Danas sam napisao kaznenu prijavu protiv sindikalista Mijata Stanića i poslao poštom državnim institucijama. Ne mislim se njim prepucavati preko medija, dosta je toga. To on radi, ja neću", izjavio je Kalmeta novinarima. Dodao je da je predao tri prijave protiv Stanića, ne želeći precizirati za koja kaznena djela ga točno tereti, te rekavši da će o tome govoriti na sudu. 

Nakon što je Stanić, po izbijanju u javnost nove afere u HAC-u, njega nedavno kazneno prijavio Državnom odvjetništvu za udruživanje u zločinačku organizaciju sa svojim bivšim suradnicima u tadašnjem Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, Kalmeta je najavio da će tužiti Stanića za klevetu.

"Dosta mi je tog lika koji me se već mjesecima uhvatio kao pijan plota. Zašto? Ne znam", izjavio je Kalmeta prije nekoliko dana, odgovarajući na Stanićeve optužbe.

Komentirajući pritvaranje Josipa Sapunara, bivšeg financijskog direktora HAC-a osumnjičenog zajedno s još sedam osoba u slučaju Remorker za izvlačenje 38 milijuna kuna iz HAC-a, Stanić je zadnjih dana u više navrata u medijima govorio kako je novac završavao kod bivšeg ministra Kalmete i njegova tadašnjeg najbližeg suradnika Zdravka Livakovića. Prije dva dana je Kalmetu i kazneno prijavio za udruživanje u zločinačku organizaciju, ističući kako, s obzirom dokumentaciju i saznanja koja ima o "pljački u cestogradnji za vrijeme vladavine Božidara Kalmete", osjeća obvezu i dužnost prijaviti bivšeg ministra i njegove suradnike. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter