Kalmeta kandidat za gradonačelnika Zadra

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Saborski zastupnik HDZ-a Božidar Kalmeta bit će kandidat za gradonačelnika Zadra, objavila je koalicija HDZ-HSP dr. Ante Starčević-HSU na današnjem službenom predstavljanju u Zadru.

Kandidati za dvojicu zamjenika gradonačelnika bit će sadašnji  gradonačelnik Zadra Zvonimir Vrančić, inače predsjednik zadarskog Gradskog odbora HDZ-a, te Ivica Vlakić iz HSP-a dr. Ante Starčević, rečeno je u zadarskom Arsenalu na predstavljanju održanom pod sloganom "Zadar ne smije stati".

Božidar Kalmeta, koji je bio ministar u Vladi Ive Sanadera i Vladi Jadranke Kosor, bio je gradonačelnik Zadra u dva mandata. U svom kratkom govoru rekao je da je uvjeren da će osvojiti novi mandat u kojem će, kazao je, raditi na razvitku Zadra "na jednoj višoj razini".

Kandidat za njegovog zamjenika, aktualni gradonačelnik Zvonimir Vrančić, rekao je da je Kalmeta karizmatični i najbolji kandidat za gradonačelnika i borac za zadarske interese.

- Želimo Zadar učiniti uspješnim gradom, gradom zadovoljnih građana, snažnim i modernim. Zadar ima pravo na optimizam i razvoj. Gospodarski razvoj, Zadar kao administrativno središte i visok zdravstveni standard, glavne su točke koalicijskog programa, rekao je Vrančić poručivši da ako pobijedi SDP, Zadru prijeti stagnacija.

- Ili mi, ili oni. Treće opcije nema, poručio je Vrančić. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter