Kalendari i majice za napuštene životinje

Akcija udruge "Ruka šapi" za pomoć nezbrinutim životinjama (B. PETKOVIĆ)
Akcija udruge "Ruka šapi" za pomoć nezbrinutim životinjama (B. PETKOVIĆ)

Svake subote do kraja godine, od 9 do 13 sati, volonteri pulske udruge za napuštene životinje "Ruka šapi" na pulskoj će tržnici prodavati kalendare i majice, a novac od prodaje utrošit će se na hranu i medicinski skrb napuštenih životinja.

Kako su nam naveli volonteri Damir, Dijana i Ksenija članovi njihove udruge od 21. do 24. prosinca nalazit će se i na Božićnom sajmu u Domu branitelja, a 27. prosinca bit će i u šatoru na Portrati.

Osim kalendara, koji košta 50 kuna, majica koje koštaju od 80 do 90 te torbe za špeceraj po 90 kuna, na tim će se mjestima prodavati i prigodne sitnice poput čestitki koje su volonteri ove udruge sami izradili. Dodajmo da se na kalendaru za 2013. godinu nalaze slike životinja koje se mogu udomiti i njihove kratke, najčešće tužne, životne priče.

Inače, ova udruga putem volontera-privremenih udomitelja trenutno zbrinjava stotinjak pasa i mačaka, a mjesečno je za njihovu prehranu potrebno čak pola tone suhe hrane. Stoga je svaka donacija više nego dobrodošla. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter