Kakve cemo modne dodatke nositi ovog ljeta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Velik, upadljiv i šaren - to su glavni atributi nakita koji nam modni strucnjaci predlažu za ovo ljeto. Nakit izvrsno nadopunjava one pomalo dosadne jednostavne modne kombinacije, ali pošto se sada nosi na sve, nije iznimka da šareni maksi nakit krasi šarenu odjecu. Hocete li prihvatiti ovaj modni savjet, ostaje na vama. Listanjem modnih casopisa dobit cete dodatne ideje, a ako ste imalo spretne onda i same možete napraviti svoj ekskluzivni nakit. Bitna je ideja jer materijal se može dosta lako nabaviti i nije preskup, a to je baš cool rješenje za ova recesijska vremena.

Po nakit na sajam i u shoping centar
Zaboravite na zlato i na bisere jer ima sasvim lijepog, ali i dostupnog materijala za nakit. Uz srebro i poludrago kamenje mogu se koristiti bakrena žica, perlice, komadici drva ili, zašto ne, naplavina, ali i staklo ili pleksiglas. Ne zaboravite na plažama potražiti neki zanimljiv kamencic, ljušturu školjke ili puža. Kožne trake su uvijek poželjne. Možete se poigrati i s raznim vrstama dugmadi. Sajmovi, kojih ima na sve strane, sigurno imaju barem jedan štand na kojem se prodaje nakit. Zavirite tamo, ali i u parfumerije, a prije odlaska u zlatarnu prošvrljajte i velikim shoping centrima. Nose se glomazne ogrlice, a iznova su popularni i broševi koji su pomalo zadnjih godina pali u zaborav. Ako nosite naušnice, neka one budu što vece. Uz diskretno prstenje ponekad nataknite na prst i ono s golemim kamenjem koje služi samo za šminku jer s njim na ruci ne možete raditi apsolutno ništa.

Ne zaboravite na cvijece i bisere
Veliko je moderno. Tako bismo najlakše mogli okarakterizirati nove trendove u svijetu ogrlica. Ona može ciniti bogat ukras na dekolteu ako je sacinjena od mnoštva sitnih kamencica raznih boja. Uz bijelu majicu takva bi ogrlica u potpunosti došla do izražaja. Biseri su vjecni nakit iako je Marilyn Monroe pjevala da su dijamanti najbolji djevojcini prijatelji. Bisera ima bijelih, ružicastih i sivih, postoje oni prirodni i umjetno uzgojeni, a ima i onih sasvim umjetno fabriciranih gdje raspon boja naprosto nema granice.
Cvijece je uvijek in, a sada su mu se pridružili i leptiri pa nije cudno da su se oni našli i na nakitu. Cvijece može biti od tkanine poput laganog tila, a mogu se slagati i katovi latica ili cijeli cvjetni buketi. Prašnici mogu biti od štrasa, a tucak od perli. Cvijece može biti dio ogrlice, ali i kombinirano s drugim težim materijalima ili ga možete nositi kao narukvicu, pretvoriti ga u zanimljiv broš.

Nikada samo jedna narukvica
Umjesto jedne narukvice nosite dvije ili još bolje tri. One mogu biti od istog materijala (plastike ili drva), istih ili razlicitih velicina, ali i raznih boja. Ili neka svaka bude drugacija za dodatni kaos na rukama. Malo reda unijet ce dvije uže i dvije šire narukvice pa neka jedne budu jednobojne, a druge šarene. Tanka narukvica i upadljiv prsten su takoder jedno od mogucih rješenja. Ako vam se u glavi zamutilo od ovog silnog kindurenja i nakit vam vec pomalo ide na živce, nemojte mijenjati svoj stil, a ako više volite diskretan sjaj zlata i srebra, samo u njemu i dalje uživajte. No, topli su dani vrijeme za opuštenost u odijevanju pa tako i za neki sasvim drugaciji nakit. Za one koje vole eksperimentirati, ove ce informacije biti dobrodošle.


Podijeli: Facebook Twiter