Kako zaštititi privatnost na Facebooku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Facebook svako malo radi neke promjene svog servisa. Neke se ticu samo rada servisa i donose nam nove mogucnosti i dodatke, no podosta njih tice se postavki privatnosti korisnika. Kako sada stvari stoje, korisnicima je omoguceno namještanje 50 razlicitih postavki s više od 170 razlicitih opcija. U svima njima teško da ste tko može snaci, a mi vam donosimo dva alata koji ce taj proces pojednostaviti.

Tvrtka Untangle, koja se uobicajeno bavi zaustavljanjem spama i postavljanjem firewalla, podigla je servis naziva SaveFace. Radi se o dodatku za bilo koji web preglednik koji ce vam, kada ga pokrenete, postavke informacija, pretraživanja, prijatelja, tagova i objavljenih clanaka uz jedan jedini klik namjestiti da budu vidljivi samo vašim prijateljima.

Servis ReclaimPrivacy takoder je dodatak za web preglednik koji se koristi na istovjetan nacin kao ranije spomenuti servis. Ipak, ReclaimPrivacy ce malo detaljnije analizirati vaše postavke privatnosti na Facebooku te vas upozoriti na to koje biste trebali dodatni namjestiti.


Podijeli: Facebook Twiter