Kako zaposliti mlade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U suradnji Mreže mladih Hrvatske, krovne organizacije mladih u Republici Hrvatskoj te njezinih sedam organizacija medu kojima je pulska Udruga ZUM, poceo je projekt "Tko se boji velike zloceste krize? Strukturirani dijalog o nezaposlenosti mladih u Republici Hrvatskoj" koji ima dva cilja.

Njime se nastoji dati glas mladim ljudima u rješavanju akutnog problema visoke nezaposlenosti populacije mladih, a kroz projekt ce takoder biti prikupljene vrijedne informacije o mišljenjima i iskustvima mladih koji se na svakodnevnoj bazi susrecu s problemom nezaposlenosti. Te ce informacije biti upotrijebljene kao daljnja osnova za zagovaracko djelovanje organizacija civilnog društva u cilju poboljšavanja mjera politika zapošljavanja usmjerenih na mlade, kako na nacionalnoj, tako i na lokalnoj te regionalnoj razini.

Nadalje, u osam hrvatskih gradova ce se provesti konzultacije koje ce obuhvatiti oko 130 mladih osoba i oko 20 predstavnika lokalnih sudionika zaduženih za politike zapošljavanja. Paralelno ce se održavati internetske konzultacije za mlade osobe u dobi od 15 do 30 godina, dostupnog na mrežnoj stranici projekta: www.mladi-rade.net.

Konacno, rezultati ove dvije skupine aktivnosti bit ce objedinjeni u jedinstvenu publikaciju koja ce biti predstavljena relevantnim dionicima na završnoj konferenciji u Zagrebu koja ce se održati u svibnju/lipnju 2012. (N. S.)


Podijeli: Facebook Twiter