Kako spriječiti "ples" obrane Istre 1961?

Uspješan start Ivana Grafa (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)
Uspješan start Ivana Grafa (D. MEMEDOVIĆ/arhiva)

Jučer ujutro laganim rastrčavanjem i masažama zaključili su nogometaši Istre 1961 naporan tjedan. Iza leđa su ostavili jake treninge kojima im je trener Pamić nastojao napuniti "prazne baterije", ne bi li na najbolji način odgovorili predstojećim zahtjevima koji će umnogome odlučiti ovu sezonu pulskog kluba.

Niz od četiri prvenstvene i dvije Kup utakmice "zeleno-žuti" dočekuju na odličnom šestom mjestu u Ligi 10 i kao jedan od osam klubova koji je ostao u igri za Rabuzinovo "Sunce", i stoga će već do zimske stanke udariti pečat na ovu sezonu. Prvi ispit pulskim igračima slijedi već u subotu, kad na "Drosinu" stiže već godinama najneugodniji suparnik - Dinamo.

Otkad se stasiti Žminjac posvetio trenerskom pozivu, jedan od glavnih postulata bili su mu čvrsta obrana i agresivan vezni red. I zato nije ni čudno da nije zadovoljan onime što se događa u zadnjih pet prvenstvenih susreta. Puljani su zadnji put svoju mrežu ostavili netaknutom još u 11. kolu, kad su odnijeli sva tri boda iz Parka mladeži protiv Splita (0:1). U idućih su pet susreta protiv, redom, Hrvatskog dragovoljca, Lokomotive, Slavena, Osijeka i Hajduka suparnici uvijek nalazili načina da svladaju pulskog golmana, bilo Prskala, bilo Ježinu.

Najbolji dokaz tomu da obrana i dalje "pleše" vidio se u subotu na Fortinu tijekom međusobnog susreta pulske momčadi. Na jednu naizgled neopasnu loptu na koju je krenuo tek Sačer pogriješili su prvo Obšivač, a potom Graf ostavivši Prskala u "nebranom grožđu". (R. CAR)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter