Kako se prelazi ulica...

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Akcija "Poštujte naše znakove" zapocela je u srijedu u pulskoj OŠ Vidikovac, a nastavit ce se iducih dana i u svim ostalim osnovnim školama. Službenici prometne policije odradili su s prvašicima dio edukacije u ucionicama, a dio u dvorištu škole uz improvizirani pješacki prijelaz i školski semafor.

Školarci su spremno odgovarali na pitanja Dubravka Šlibara, pomocnika nacelnika za preventivu u postaji pulske prometne policije, kako i kada prijeci ulicu sa ili bez semafora, da li sjesti u automobil s nepoznatom osobom i treba li se vezati u autu.

Potom su pravilno ponašanje u prometu i prakticno isprobali u dvorištu škole gdje su im se ubrzo pridružili i policajci na motorima koji su odmah zaokupili djecju pažnju, a razgovor je skrenuo i na pitanja o lisicama, lopovima, rotaciji, žurnim intervencijama, kao i službenom pištolju.

S prvašicima OŠ Vidikovac do kraja rujna bit ce kontakt-policajac Marin Santin, koji kao najcešce greške vozaca navodi parkiranje na nogostupima oko škole, okretanje na mjestima gdje prolaze djeca ili na mjestima koja nisu pregledna.

- Cilj je da se vozac ne zadržava na prostoru gdje se krecu djeca, a upravo je žurba i neoprezna vožnja ono u cemu vozaci, koji su mahom i roditelji te djece, griješe, istaknuo je Santin. Djeca ga, kaže, ne pitaju za pomoc, ali mu radoznalo prilaze i razgovaraju s njim prije nastave.


Podijeli: Facebook Twiter