Kako se obuci za chic izlazak u grad

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tajna dobrog stila na ulicama modnih gradova ovog ljeta leži u ponešto ozbiljnijim, elegantnim komadima odjece. Stoga kratke haljinice s resicama i šarenilo ostavite samo za festivale i morske destinacije.

Ako odlucite posjetiti neku od svjetskih modnih metropola, London, Pariz, New York ili Milano, (u redu, tko kaže da i Zagreb nije modni grad) dobar ukus pokazat cete u jednobojnim kombinacija poput bijele i bež uz razbijanje monotonije u obliku crvenog ili narancastog odjevnog komada ili samo detalja.

Idealan je izbor odijelo s hlacama, kakav je primjerice lansirala Stella McCartney, a u ljetnoj kolekciji ga ima i Celine. Odijelo ženi daruje onu poliranu, upravo traženu eleganciju koja govori o odlucnoj, samosvjesnoj ženi.

Široke, duge ravne hlace od luksuznih materijala cine bazican komad odjece u mnogim dizajnerskim kolekcijama za ljeto u gradskim sredinama, a nose se uz bijelu majicu ili mekanu sivu vesticu. Fendi ih je osmislio u nježno plavoj svili, Michael Kors sa zlatnim odsjajem.

Prevladavaju ciste siluete, što je najljepše pokazala Max Mara, u jednobojnim kombinacijama, ljetno žutim ili bijelim, uz upecatljiv modni dodatak - tanki remen. Bijelo su prigrlili i Antonio Berardi, Celine, Chloe i Stella McCartney, koji mahom nude moderne varijante klasicnog odijela. Monokromatske su i haljine, sve od karamel kože, teškog bijelog pamuka, do trapera.

Ako bojama nikako ne možete odoljeti, trendi crvena i narancasta neka nadopunjuju jednobojni look, ali linije moraju biti ciste. Kako dobro to izgleda, pokazali su Victoria Beckham, Cacharel i Calvin Klein.

Šminka bi trebala biti nenametljiva, nosi se iskljucivo prirodni izgled, odnosno sve što nanesete na lice mora izgledati kao da i ne postoji. Nakit mora biti vrlo neupadljiv, uocljiv tek na drugi pogled!


Podijeli: Facebook Twiter