Kako razbuditi pred i posezonu u Istri

Rovinj u predsezoni (arhiva GI)
Rovinj u predsezoni (arhiva GI)

Sasvim je uobičajeno da u turističkim mjestima i regijama, ako žele imati goste van glavne sezone, radi barem dio hotela, restorana, muzeja, suvenirnica…

Nažalost, u Istri taj koncept još nije zaživio. Gost koji prije Uskrsa ili nakon sredine listopada dođe u Istru neće se previše usrećiti gledajući prazne porečke, pulske, rovinjske i medulinske izloge oblijepljene bijelim papirima. Tražit će barem neki otvoreni hotel, a da ne govorimo o suvenirnicama ili organizaciji bilo kakvih izleta.

Upravo zato Hrvatska turistička zajednica ove godine izlazi s novim programom poticanja turističkog prometa u pred i posezoni, pod nazivom "Croatia PPS".

Njime bi poticala 10 do 15 odredišta blizu zračnih luka, koja bi se morala obvezati da u tom periodu imaju u funkciji barem pola svoje turističke ponude, što podrazumijeva otvorene hotele, restorane, trgovine, razna događanja te mogućnost organizacije izleta.

Odredište bi dobilo oznaku "PPS friendly destinacija", a hoteli, restorani i drugi ponuđači usluga "PPS company".

HTZ će u suradnji s vanjskim stručnjacima definirati uvjete i kriterije za dobivanje ovih oznaka. Prije početka projekta provest će se anketa o interesu destinacija za program.

- Tijekom sljedećih nekoliko tjedana u suradnji s turističkim zajednicama županija definirat ćemo i usuglasiti kriterije kojima će pojedina destinacija morati udovoljavati da bi mogla nositi PPS oznaku. Nakon usuglašavanja kriterija turističke će zajednice županija HTZ-u prijavljivati kandidate, kaže direktorica HTZ-a Meri Matešić. (B. BAN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter