Kako prodati nekretninu: Prvi dojam je najbitniji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prodati stan ili kuću i pritom još dobiti cijenu koju tražite danas je prava lutrija. Sretni su oni vlasnici nekretnine koji se uspiju nagoditi za pravu cijenu osobito zbog krize kada se kupci traže pod povećalom.

Prije krize tražio se stan više, a sada je situacija obrnuta no unatoč padu prodaje uvijek će biti onih koji žele vlastiti krov nad glavom pa će se stanovi i kuće uvijek prodavati. Sve veću odgovornost imaju vlasnici nekretnina jer ponekad ni sami nisu svjesni koliko njihov stambeni prostor može biti primamljiv ako primjene par osnovnih trikova za što im čak ne treba ni puno novca.

Idealno bi bilo kada bi prodavatelji iz stana ispraznili sve osobne stvari tako da potencijalni kupac može u tom prostoru zamisliti svoj vlastiti dom, rekla nam je agentica za nekretnine iz Pule koja smatra da je prvi dojam od presudne važnosti.

Kupcima su bitne sitnice i nerijetko o njihovoj odluci na kraju može presuditi svježe oličeni zidovi, a kako bi se stekao dojam većeg prostora povoljno bi bilo ukloniti sve nepotrebne predmete - od dječjih igračaka, starih novina, neopranog posuđa u kuhinji pa čak i višak namještaja.

- Bilo bi dobro da onaj tko prodaje stan zamisli da je kupac i da obrati pažnju upravo na ono što bi njemu kao kupcu bilo bitno. Savjetujemo prodavateljima da što više predmeta koje im se nalaze po kući poslože po policama ili u ladice i da svaka stvar ima svoje mjesto kako bi kupac stekao dojam da je prostor pregledan i organiziran, veli agentica. (D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter