Kako privući bogate turske turiste u Istru

Turistički agenti iz Turske po prvi put u Areni (D. MEMEDOVIĆ)
Turistički agenti iz Turske po prvi put u Areni (D. MEMEDOVIĆ)

Petnaest turističkih agenata, odnosno predstavnika uglednih turskih turističkih agencija i organizatora putovanja, zajedno s predstavnikom njihova udruženja turističkih agencija (TURSAB), jučer je po prvi put boravilo u Istri na inspekcijskom putovanju, koje im je organizirala Hrvatska turistička zajednica u suradnji s istarskim TZ-om.

Glavni razlog posjeta Rovinju i Puli te obilaska njihovih najkvalitetnijih hotela i najatraktivnijih lokacija je uvrštenje Istre - po prvi put - u njihove programe i kataloge za iduću godinu te moguća uspostava čarter letova na pulsku zračnu luku.

U Rovinju su obišli stari grad te hotel Lone, a u Puli Arenu i uži centar grada, a potom im je hotelijerska kuća Arenaturist predstavila svoje novoobnovljene hotele poznatog svjetskog brenda Park Plaza, što je turskim gostima iznimno bitan.

Naime, turski gosti koji se odlučuju za putovanja Europom prije svega su visokoplatežni i bogati, i zanima ih boravak u hotelima s visokih četiri, odnosno pet zvjezdica. Kaže nam to Mohamed Daba, direktor istanbulske tvrtke Daba International.

- Turske goste koji putuju Europom prije svega zanima kultura i obilazak gradova, a kada se odluče za neko odredište, onda ono mora zadovoljavati visoke standarde budući da su turski gosti dobro platežni. Hrvatsku dosta dobro poznaju, prije svega Dubrovnik i Zagreb, s kojim imamo jako dobru avionsku povezanost jer imamo dva puta dnevno letove. To je odlično, međutim našim gostima želimo ponuditi nešto više iz Hrvatske, a to je među ostalim i Istra, kaže nam Daba. (B. BAN)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter