Kako pravilno koristiti fen

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Suha i oštecena kosa vjerojatno je rezultat krivog korištenja sušila, cetke ili sredstava za njegu.

Dvjesto kuna više za sušilo za kosu dugorocno se isplati jer može trajati i više od pet godina, a sadrži dodatne funkcije za odlicnu frizuru, poput nastavaka za ravnanje i kovrcanje ili hladnog zraka te ionizacijskog djelovanja koje pruža sjaj i sprecava staticki elektricitet.

Kosu ne treba sušiti dok je potpuno mokra. Umotajte je u rucnik i lagano istisnite vodu. Nipošto ne trljajte kosu jer nakon pranja lako puca. Tek tada nanesite preparate za njegu, oblikovanje ili zaštitu od visokih temperatura.



Sušenje u svim smjerovima i tresenje uredaja ne daje volumen nego podiže gornji sloj vlasi, pa ce kosa djelovati suho i neuredno. I neprimjerena cetka može biti krivac za lošu frizuru.

Za bujnu kosu tijekom sušenja rabi se debela, okrugla cetka sa široko rasporedenom dlakom koja podiže kosu od korijena, a cetka s termokeramickim omotacem koji dulje zadržava toplinu zagladuje vlasi.



Nekim tipovima vlasi odgovarat ce oblikovanje prstima tijekom sušenja, no ako se kosa elektrizira - prste držite dalje od nje sve dok nije potpuno suha. Prirodne kovrce tijekom sušenja najbolje je gotovo uopce ne dirati, kažu strucnjaci.

Za vrhunsku frizuru važno je nauciti baratati sušilom i cetkom, što se postiže praksom, objašnjava Ken Paves, frizer Jessice Simpson i Eve Longorije. Podijelite kosu na manje pramenove od pet do deset cm i sušite svaki posebno.

Za superglatku i sjajnu kosu topli zrak mora izravnati pramen, zato postavite sušilo što okomitije na korijen - ruke ce boljeti, ali isplati se, savjetuje Barbara Lhotan, americka modna stilistica.


Podijeli: Facebook Twiter