Kako popuniti smještaj tijekom cijele godine

Edukacija za iznajmljivače (A. DAGOSTIN)
Edukacija za iznajmljivače (A. DAGOSTIN)

Mali iznajmljivač - veliki posao, naziv je dvodnevnog tečaja za iznajmljivače turističkog smještaja koji se protekla dva dana održao u novoj sportskoj dvorani u Pazinu.

Edukacija je bila namijenjena iznajmljivačima s rastućeg turističkog tržišta unutrašnje Istre, pa su ga zajednički organizirali Turistička zajednica središnje Istre, Motovuna i Žminja uz potporu Hrvatske turističke zajednice. Edukaciju su vodile Anamarija Cicarelli, inače voditeljica Savjetovališta za obiteljski smještaj - Interligo Split, koja ima dugogodišnje iskustvo u savjetovanju privatnih iznajmljivača i koja je autorica četiri knjige za iznajmljivače privatnog smještaja, te Barbara Marković, dugogodišnji predavač u privatnoj srednjoj školi za turizam "Oliva Alegra" u Splitu, inače vanjski suradnik Turističke zajednice Splitske županije te vlasnica turističke agencije. U petak je predavanja otvorila županijska pročelnica za turizam Nada Prodan Mraković, a zatim su slijedile ove teme: komunikacija s klijentima (strani jezici, e-pošta, načini odgovora, lažni upiti, korištenje komunikacijskih aplikacija), prezentacija apartmana ili smještajnog objekta, poslovanje s turističkim agencijama, te turistički portali za oglašavanje. U subotnjem se predavanju govorilo o načinima uspješnog popunjavanja smještaja (web, društvene mreže, blog, Googlemap, newsletter, klasični načini oglašavanja), zatim o tome kako do visokih ocjena i "starih gostiju", što kad se dogodi dvostruka rezervacija ili navala turista, kako popuniti smještajne jedinice tijekom čitave godine, te pravilno vođenje poslovnih knjiga.

Trenutno na području tri turističke zajednice (Pazin, Žminj, Motovun) djeluje 710 registriranih iznajmljivača koji raspolažu s ukupno 4.746 turističkih postelja. (A. DAGOSTIN)

 

 

 


Podijeli: Facebook Twiter