Kako odgovoriti na nasilje?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Forum kazalište na temu "Nasilje u adolescentskim vezama" održano je u pulskoj knjižnici u organizaciji Sigurne kuce Istra, Istarskog narodnog kazališta - Gradskog kazališta Pula i Gradske knjižnice i citaonice.

Ucenici nekoliko pulskih srednjih škola su u interakciji s glumcima tražili nenasilne nacine rješavanja problema: kako se ophoditi s nasilnim partnerom, kako odgovoriti na njegovo nasilje i kako pronaci izlazak iz te teške situacije.

Mladi glumci Irena Bilcic, Martina Kolar, Ela Kupres ?ordevic, Sara Poljak i Saša Stepanovic te Danijela Jaklin u ulozi džokera predvodeni voditeljem Dramskog studija INK-a Aleksandrom Bancicem, izveli su kratku scenu u kojoj je decko neutemeljeno ljubomoran i na taj nacin maltretira svoju curu.

Srednjoškolci su zatim pokušali dati svoj odgovor na taj problem, no njihova su rješenja prije svega bila nasilna, odnosno na nasilje su željeli odgovoriti nasiljem: batinama, agresivnošcu i slicnim metodama.

Prvenstveni je cilj projekta senzibilizirati mlade ljude na nasilje kako bi se pripremili za stvarni život. Prikazan je i kratki film koji su snimili ucenici pulske Strukovne škole prije nekoliko godina na temu nasilja u adolescentskim vezama.


Podijeli: Facebook Twiter