Kako odabrati savršen kupaci kostim?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nešto nam govori kako vecina žena, ukljucivši i one sa savršenim tijelom poput Halle Berry ili nekadašnjih supermodela, dobiva napadaj panike uoci kupovine kupaceg kostima. Tada svi naši grijesi izlaze na vidjelo - svaki preskoceni odlazak u teretanu i svaka cokoladica, a ni rasvjeta u kabinama ne pomaže. Zar se nitko od tih silnih strucnjaka koji rade u velikim lancima nije sjetio kako bi nas dobra rasvjeta možda potaknula na kupnju?

Prije nego se bacite na proucavanje svoje figure i ponude bikinija u vašem gradu bilo bi dobro da se pridržavate nekih uopcenih pravila. Što se više suncate, trebat ce vam jednostavniji bikini, po mogucnosti neki kojem možete skinuti naramenice. Bavite li se sportom, odaberite kupaci kostim koji sve drži na mjestu, cak i ako skacete u vodu. Kad obucete kupaci kostim, malo skakucite po kabini, dižite ruke, pokušajte sjesti... zvuci glupo, ali samo tako cete znati drži li on uistinu stvari pod kontrolom.



Kruškoliki tip grade

Ovaj tip ima šire bokove nego ramena i najcešca greška koju žene ove grade rade je da cim izadu iz vode nabacuju pareo. Velika greška! Pareo, baš kao i gacice s duljim nogavicama, djeluju kao velika krpa koja skrece pažnju na vaše kriticne tocke. Klasicni slip je bolji izbor. Neka donji dio kupaceg bude što jednostavniji, bez remena i slicnih dodataka, a gornji dio neka se veže oko vrata. Takav tip vezanja vizualno širi ramena i dovodi ih u balans s bokovima.



Krhka grada
Sitni, ali dinamitni? Imate srece jer posljednjih nekoliko sezona u modi su bikiniji ciji gornji dio je u obliku trake, a samo sretnice s malim grudima ga mogu nositi. Želite li ipak izgledati posebno zanosno na plaži, uvijek možete odabrati neki sa spužvastim umecima u košaricama. Volite li jednodijelne kupace kostima, neka budu što manji, tj. nabavite neki s izrezima na bokovima i sl., jer klasicni jednodijelni kostim bi na vama mogao djelovati nezgrapno. Uzorci neka budu što sitniji i decentniji ili barem u istom spektru boja.



Djecacka grada
Nemate obline? Stvorite ih! Žene djecacke grade s mnogo mišica poput Cameron Diaz mogu bez problema nositi i najmanje trokutaste bikinije. Osim što izgledaju seksi, dodaju obline na pravim mjestima poput grudi i bokova. Želite li jednodijelni kostim, preporucujemo neki s izrezima na struku koji ce vizualno proširiti bokove i povecati grudi.



Velike grudi
Znamo da su u modi grudnjaci u obliku trake, ali nažalost oni ne pružaju dovoljno potpore vašim grudima. Birajte modele koji su krojeni kao klasicni grudnjak i koji po mogucnosti imaju nešto šire naramenice koje se ne urezuju. Potpora u obliku spužve takoder dobro dode, a usput daje oblik grudima. Izbjegavajte volane i detalje koji ce grudi dodatno povecati, kao i trokutaste bikinije s tankim vrpcama.



Oblik pješcanog sata

Ukoliko ste savršeno proporcionalno gradeni, s vama uopce ne želimo razgovarati! Šalimo se, naravno, ali cinjenica je da na ovoj figuri svaki kupaci kostim izgleda u najmanju ruku solidno. Vi se, s obzirom na ono što želite ili trebate, možete poslužiti savjetima iz bilo koje od gornjih kategorija. Želite li moderan zaokret u svom bikiniju odaberite onaj s retro gacicama visokog struka, a jednodijelni kupaci neka bude sa seksi izrezima koji ce dodatno istaknuti figuru.


Podijeli: Facebook Twiter