Kako najmlađi vide umjetnost

U galeriji Anex izloženo je stotinjak dječjih radova (N. LAZAREVIĆ)
U galeriji Anex izloženo je stotinjak dječjih radova (N. LAZAREVIĆ)

U povodu Noći muzeja u pulskoj galeriji Anex Multimedijalnog centra Luka otvorena je izložba radova djece nekoliko pulskih vrtića i osnovnih škola koji su nastali u sastavu edukativne platforme MARTA i projekta "Dijete u galeriji".

Naime, kroz program posvećen edukaciji djece i mladih, posljednja su dva tjedna u sastavu Revijalne izložbe članova HDLU-a organizirana vodstva kroz izložbu te su kroz razgovor i igru mališanima približene različite teme likovnosti.

- Upravo je revijalna izložba dobra prilika da se djeca upoznaju s osnovnim likovnim tehnikama i različitim motivima te uz poticaj galerijskog pedagoga nadgrade već postojeća znanja, pojasnila je Tina Širec Džodan, povjesničarka umjetnosti koja je vodila djecu predškolske dobi i školarce kroz izložbu.

U galeriji Anex izloženo je stotinjak radova djece koja su ovom prilikom posjetila revijalnu izložbu članova HDLU-a Istre te ostavila svoje dojmove susreta i suradnje u materijalnom obliku - na svojim crtežima.

Svojim radovima prisutna su djeca iz Dječjeg vrtića Centar, skupine Leptirići i Mačkice, iz Dječjeg vrtića Monte Zaro, odnosno Male škole - Vjeverice, iz Dječjeg vrtića Veruda Latica i Neven, Tintilinići, Hihotići, Školjkice i Loptići s Monte Zara, te radovi učenika prvih "a" i "b" razreda Osnovne škole Vidikovac.

Revijalna izložba HDLU-a Istre i dječji radovi se mogu pogledati do 15. veljače 2016. (V. B.)


Podijeli: Facebook Twiter