Kako je dobro vidjeti vas opet…

Organizatori su zadovoljni najavljenim dolaskom nekadašnjih učenika (G. R.)
Organizatori su zadovoljni najavljenim dolaskom nekadašnjih učenika (G. R.)

Idućeg petka, 5. lipnja, dogodit će se najveće i najmasovnije okupljanje cijele jedne generacije učenika pulskih osnovnih škola koji su klupe osmoljetki napustili 1984/85 godine. Zajedno s njima, okupit će se svi njihovi profesori i prijatelji malo starije, ali i mlađe generacije. Svi oni koji su prije 30 godina napustili osnovnoškolske klupe i najljepše uspomene, obnovit će ih zajedničkim druženjem, prvo u svojim školama, potom na Korzu i Uljaniku.

Na okupljanje iz susjednih država

Organizacijski odbor koji je jučer predstavio događaj, u sastavu (prezimena su iz osnovnoškolskih klupa): Sandra Matošević, Ester Glavina, Alen Legović, Dean Buić, Morena Poglajen, Goran Rubil, Sandra Katalinić, Koraljka Nikolić i Orieta Dobran, ne samo da je zadovoljan odazivom cijele generacije, već napominje da njihove bivše osnovnoškolske kolege stižu iz svih krajeva na okupljanje, Slavonije, Novog Sada, Slovenije, sve da bi se zajedno s nekadašnjih najboljim prijateljima i starim ljubavima prisjetili najljepših trenutaka mladosti.

Nemoguća misija, okupljanje cijele generacije učenika godišta 1970./'71. iz svih pulskih osnovnih škola, pa čak i iz okolice, prošla je i bolje nego što se očekivalo i stoga se očekuje dolazak više od 1.500 nekadašnjih školaraca. Čini se da se trebao samo netko dosjetiti ovakvom okupljanju da bi 30 godina nakon završetka osnovnoškolskog obrazovanja svi pohrlili ponovno u svoje škole: Vladimir Gortan, Bratstvo i jedinstvo, 43. istarska divizija, 2. puljski partizanski odred, Moša Pijade, Tone Peruško, Ivo Lola Ribar, Neven Kirac, Giuseppina Martinuzzi, Josip Broz Tito, Fažana, Vodnjan, Marčana, Divšići i Vladimira Nazora u Krnici, gdje će se naredni petak okupiti u 18 sati.

Besplatno parkiranje na Karolini

Potom će bivši učenici svi zajedno polako prema Giardinima, nekad popularnom Korzu, gdje će se svi opet okupiti i družiti između 20 i 21 sat, a pridružit će im se bivše kolege medulinske škole Dr. Mate Demarin, a vjeruje se i pojedinačno učenici škola iz Barbana, Juršića, Žminja i Savičente, pa nakon toga slijedi, "u koloni po jedan", odlazak vesele povorke s Korza u Rock klub Uljanik na ples, zabavu i pjesmu uz hitove njihove mladosti.

Iako je zamisao da se okupi jedna generacija, organizatori nisu mogli odbiti niti broje druge, "bliske", generacije jer cijeli se grad odlučio uključiti u okupljanje koje će vratiti nekadašnji duh Pule kada su ti učenici živjeli bezbrižan život neopterećen današnjom krizom i roditeljskim obvezama. Kako ističu organizatori, velika zahvala na podršci ide Gradu Puli i Pula parkingu, koji su za ovu manifestaciju, od 17.30 sati, osigurali besplatno parkiranje na Karolini, a mnogi mogu besplatno parkirati i na velikom parkiralištu Rojca. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter