Kako je 80-ih oživio Fort Bourguignon

Izložba u Dnevnom boravku Rojca (D. ŠTIFANIĆ)
Izložba u Dnevnom boravku Rojca (D. ŠTIFANIĆ)

Inicijativom i u organizaciji ondašnjeg Turističkog saveza Pule, prije 25 godina, 1987., grupa mladih pulskih umjetnika i entuzijasta počela je čistiti i uređivati prostore Fort Bourguignona da bi u naredne tri godine, do početka rata, u toj pulskoj tvrđavi djelovao multimedijalni umjetnički centar. Tvrđava je tih godina bila mjestom umjetničkih i kulturnih priredbi, posebno prostorom za slikare, keramičare i glazbenike, postavši svojevrsni simbol alternativne kulture.

S naglaskom na konac 80-ih i aktere tadašnje izvaninstitucionalne kulture u Puli, sinoć je u Dnevnom boravku u prizemlju Rojca otvorena interaktivna multimedijalna izložba pod nazivom "Vremensko putovanje - Fort Bourguignon 1987./2012.". Sve do 31. prosinca, svakim danom od 18 do 21 sat, mogu se vidjeti fotografije, izlošci, umjetnički radovi i videofilm o tom razdoblju.

Izložbu je organizirala Gradska radionica u sklopu projekta 30 godina izvaninstitucionalne kulture na Fort Bourguignonu, uz potporu Ministarstva kulture i Grada Pule. (Z. ANGELESKI; snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter