Kako izbjeci lošu frizuru?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dogodilo se svakome, ali to je slaba utjeha! Kosa je vec odrezana i iducih nekoliko mjeseci skrivat cete ju pod kapom ili maramom, otici drugoj frizerki ili uporno ponavljati kako je frizura upravo onakva kakvu ste željeli. Savjetujemo kako izbjeci katastrofu!

Izbjegavajte pricanje o centimetrima jer svatko ima razlicitu percepciju duljine. Mjerne jedinice su znanstvene, ali nitko ne nosi ravnalo sa sobom. ako želite 3 cm, uzmite pramen i recite „Želim da suha kosa bude za ovoliko kraca!" jer mokra kosa se cini duljom. I pazite da frizerka uistinu sluša ono što joj govorite.



Frizeri su vizualni tipovi i najbolji nacin je da im pokažete sliku onoga što želite. Ako ne želite ništa sa slike, pokažite rukama do kuda želite da doseže kosa. Kad je o boji rijec pokažite nijansu iz kataloga, nemojte samo reci "plave pramenove" jer plavo može biti baby blond, medeno, ali i indigo!

Budite iskreni i prema sebi i prema frizerki. Odmah joj recite koliko vam se da baviti kosom. Ako ujutro nemate vremena za uvijanje, nemojte inzistirati na frizuri koja inzistira na desetominutnom tretmanu. Ako zabušavate s farbanjem, nemojte mijenjati boju kose drasticno!



Ne ostavljajte mjesta kreativnosti frizerke ako to zaista ne želite. Što više specificirate svoje želje, veca je šansa da cete izaci zadovoljni. Uzmite u obzir konstruktivne prijedloge frizerke, ali neka vam ne nametne svoje mišljenje.

Idealno bi bilo da magazin ostavite po strani i pomno pratite što frizer radi s kosom. Ako vam se cini da su stvari otišle predaleko (ili prekratko) zaustavite ga na vrijeme. Osim toga komunicirajte s frizerom i pitajte kako održavati novu frizuru i boju.


Podijeli: Facebook Twiter