Kako doživjeti rimsku Pulu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Turisticka zajednica Pula, Arheološki muzej Istre i Društvo turistickih vodica Pule osmislili su novi turisticki proizvod, razgled grada pod nazivom "Rimska Pula" koji na specifican nacin vodi goste kroz anticku povijest grada. Ta je novina danas predstavljena novinarima i turistickim vodicima.

- Svjesni smo da je sada malo kasno za turisticke agencije, ali nam je želja da im pokažemo taj komercijalni proizvod i da ga oni mogu za iducu sezonu ponuditi svojim gostima, rekla je direktorica pulskog TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj zahvalivši se AMI-ju što je preuzeo operativno vodenje projekta.

Darko Komšo, direktor AMI-ja, rekao je da se radi o spoju kulture i turizma. Turisti ce tijekom dva sata obilaziti rimske spomenike s vodicem koji ce biti obucen u rimsku odjecu i to od Arene do Augustovog hrama gdje ce pogledati predstavu, a potom ce nastaviti obilazak sve do Arheološkog muzeja. Gosti ce moci uživo vidjeti kako se u to vrijeme oblacilo, šminkalo, friziralo, a imat ce prilike sudjelovati u izradi keramike, rimskih mozaika te kušati rimsku hranu.

Rijec je o komercijalnom proizvodu koji ce promicati kulturno-povijesnu baštinu grada, a želja nam je da u tome budemo autenticni i prikažemo život kakav je bio u Puli, rekao je Komšo. (S. Z. T.)


Podijeli: Facebook Twiter