Kako do modernog i funkcionalnog trga

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Idejno rješenje uredenja Trga slobode i Gradskog parka (dosadašnji Park istarskih velikana) koje je prije tri tjedna predstavljeno na Gradskom vijecu pobudilo je veliki interes gradana. Stoga su se u gradskom komunalnom odjelu odlucili na javnu prezentaciju buduceg izgleda glavnog gradskog trga i parka s pripadajucim parkiralištem u želji da gradani prijedlozima utjecu na buduci vizualni identitet užeg gradskog središta.

Javna prezentacija s detaljnim nacrtima, tehnickim opisom te slikovnom vizualizacijom trga i parka koje je izradio zagrebacki arhitektonski ured "Kostrencic i Krebel – arhitekti" izložena je na službenom portalu Grada Pazina i u holu Spomen doma. Tako gradani mogu sugestije, prijedloge i primjedbe uputiti gradskom komunalnom odjelu elektronskom poštom ili ih upisati u knjigu primjedbi koja se nalazi u holu Spomen doma sve do 15. prosinca.

U uredenje Gradskog parka utrošila bi se dodatna dva milijuna kuna, a projektni prijedlog donosi niz novosti. Dosadašnji Park velikana suzio bi se na podrucje južnog dijela parka, gdje bi se kružno postavile trenutno dislocirane biste istarskih velikana. Tako bi se stvorio novi prostor za tri tematska dijela parka. U sjevernom bi se smjestio djecji park s mnoštvom igrala na gumenoj podlozi i brežuljkom, južno od njega park Julesa Vernea s tematskim instalacijama u prostoru, dok bi se u parkovnom prolazu koji povezuje trg s poslovnom zgradom Pasaj uredio "osjetilni park" u kojem bi se posadile biljke intenzivna mirisa ovisno o godišnjem dobu.


Podijeli: Facebook Twiter