Kako da bušilicama kupimo kruh?

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zaposlenici pulskog Peveca ni treceg dana štrajka nemaju nikakvih vijesti o tome hoce li i kada dobiti zaradene place za rujan i listopad. I današnji "radni" dan proveli su u štrajku koji odraduju u smjenama tijekom citavog dana i noci. Predstavnica radnika pulskog centra, ujedno povjerenica Sindikata trgovine Hrvatske, Nataša Zadkovic rekla je da su se pojavile price da je Uprava radnicima ponudila da umjesto placa uzmu stvari iz centra, što ih je, tvrdi, dodatno razljutilo.

- Nismo dobili nikakav službeni dopis o tome, ali da je takva odluka i stigla, radnici sigurno ne bi uzimali televizore i bušilice jer njima ne mogu kupiti kruh, rekla je Zadkovic. Dodala je da su ustrajni u tome da nastave štrajk dok god ne budu ispunjeni svi njihovi zahtjevi, a uskoro ce osim zaracenih placa za rujan i listopad na naplatu doci i ona za studeni.

Od ukupno 80 zaposlenih u pulskom centru, njih 30-ak štrajka i uglavnom su clanovi sindikata, a velik dio radnika je na bolovanju. Sindikat sastavlja listu i prikuplja svu potrebnu dokumentaciju o najugroženijih deset obitelji koje ce zatražiti pomoc putem nadležnog gradskog odjela za socijalnu skrb. Iako su u sindikatu prethodno rekli da je Grad Pula obecao pokriti troškove neplacenih stanarina i režija kao i jednokratnu pomoc od 800 kuna, sada vele da je došlo do nesporazuma te da ce Grad u skladu sa svojim mogucnostima pružiti pomoc onima koji zadovolje potrebne kriterije.

I dok se Pevecovo carstvo raspada kao kula od karata, a glavnim akterima Višnji i Zdravku ni traga, prica o ljudima koji više nemaju ni za kruh, cini se, zanima samo medije koji im, nažalost, u ovom trenutku najmanje mogu pomoci.


Podijeli: Facebook Twiter