Kako će izgledati pulska lučica Delfin?

Projekcija izgleda lučice Delfin (arhiva)
Projekcija izgleda lučice Delfin (arhiva)

Zagrebački APZ Hidria, koji je u rujnu prošle godine izabran za projektanta komunalne infrastrukturu za uređenje zemljišta u obuhvatu Urbanističkog plana uređenja Delfin, sutra (utorak) će u prostorijama Grada Pule prezentirati svoj projekt infrastrukture za Delfin, vrijedan nešto manje od 390 tisuća kuna.

- Projekt ide svojim tijekom i zapravo nema nekih novosti. Dosad smo poslali nekoliko primjedbi, ne bi li se projekt uskladio s prostornim planom, a sutra će se održati i prezentacija. Daljnja procedura je zapravo uobičajena - kreće se u ishodovanje lokacijske dozvole i potvrdu glavnog projekta, rekao nam je gradski pročelnik za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat.

Projekt infrastrukture odnosi se na područje nešto veće od 15 hektara, od čega je oko 11 hektara kopna. Većina tog zemljišta je u vlasništvu Grada Pule, a 10-ak posto zemljišta je vlasništvo riječke tvrtke SBE, izraelskih vlasnika, koji na tom području planiraju izgraditi zgrade i apartmane. Ista tvrtka zapravo i financira izradu projektne dokumentacije, i to na temelju sporazuma o nagodbi financiranja koji je prethodno gotovo jednoglasno usvojilo Gradsko vijeće.

Osim stambenih jedinica i apartmana, na Delfinu izraelski investitori namjeravaju graditi i pješačke i biciklističke staze te urediti javne zelene površine, a podrazumijeva se i gradnja prometnice s oborinskom odvodnjom i javnom rasvjetom, sustav odvodnje otpadnih voda, energetska, vodoopskrbna i plinovodna mreža te instalacije telekomunikacija. Za pripremu projekta planira se izdvojiti 1,7 milijuna kuna, a radovi bi koštali 6,1 milijun. Troškovi uređenja priznat će se tvrtki SBE kao komunalni doprinos. (N. SOFTIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter