Kakav zadnji lavež Pasa!

Riječki bend Pasi u Klubu Uljanik (Davor VUKOVIĆ)
Riječki bend Pasi u Klubu Uljanik (Davor VUKOVIĆ)

Iako se očekivala posebna koncertna noć, tim više što su tjedan ranije održali sjajan koncert u zagrebačkoj Tvornici, no rijetko se doživljava atmosfera koju su u subotu u pulskom klubu Uljanik zajedno stvorili riječki Pasi i njihovi brojni fanovi na njihovom unaprijed oglašenom zadnjem koncertu kojim su zaključili 20-godišnju karijeru.

Energija, strast, pozitivne emocije, zajedničko pjevanje benda i publike na bini ostat će u kolektivnoj memoriji 400-tinjak posjetitelja mini punk festivala "Prvi maj geri!", na kojem su se prije Pasa, uvjerljivim nastupima, predstavili dobar pulski punk bend Reanimacija, veseli riječki sastav Krešo i Kisele Kiše te srpski Six Pack. Potonji su uz uigran i energičan nastup, i ovaj put, pet godina nakon posljednjeg nastupa u Puli, pokazali da ovdje imaju svoju publiku koja zna njihove tekstove, pa i one s posljednjeg albuma "Epicentar", a posebno je dobra atmosfera bila za izvedbe pjesme "Paramparčad".

Da će zadnji koncert Pasa biti poseban, pokazao je i nevjerojatan odjek publike već za izvedbe "Istine" (pjesme pokojnog Tune i njegove grupe Mikrofonija), koju su Pasi, sugestivno obrađenu i dobro produciranu, svrstali na posljednji album "Reci mi da li te boli" iz 2011. godine.

U dvosatnom nastupu, započetom nakon ponoći, odsvirali su gotovo sav svoj opus i s preostala tri svoja albuma - "Posljednji pionir" iz 1998., "Netko treba i radit dok se mi zajebavamo" iz 2000. te "Pravac paleolitik" iz 2004. godine. Uz sjajnog frontmena Doda, nije izostala ni pjesma "Debeo", kao ni njihova možda najpoznatija "Jebo te bog", dok su u bisu ponovili "Kada umrem". Postojećoj postavi pridružili su se i brojni bivši članovi - Mitar, Cola, Marino, Sale, Splićo i Grga. Osim Puljana, u publici je bilo puno njihovih fanova iz Rijeke i drugih istarskih gradova, a jedan obožavatelj Pasa za ovu je neponovljivu priliku potegnuo iz Novog Sada. (Zoran ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter