Kajinu prijete smrcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Iako se Damir Kajin tokom godina bavljenja politikom vec navikao na prijetnje i do sada dobio desetke anonimnih prijetecih pisama ,ono koje je dobio danas, takvog je sadržaja da ga je natjeralo da prvi put reagira.

Kajin - koji je u Zagrebu zbog rada u Saboru - je pismo odmah dostavio saborskom Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost (i on je clan tog odbora) te je razgovarao s predsjednikom tog odbora Rankom Ostojicem.

I do sada su u odboru zaprimali anonimna pisma, ali Kajinu je receno da još nikada nisu vidjeli pismo takvog sadržaja. Saborski odbor je taj koji je o ovom slucaju izvijestio policiju i ocekuju se daljnji potezi.

Pismo koje je adresirano na Trg svetog Marka u Zagrebu stiglo je redovnom poštom s poštanskim žigom Zagreba u saborski klub zastupnika IDS-a. U pismu se Kajina naziva raznim pogrdnim imenima, ali ono što posebno zabrinjava to je da mu se u više navrata izravno prijeti smrcu "nožem od pola metra" te dolaskom u Kajinov stan.

Kajin kaže da to nije prvi, a vjeruje da nije niti zadnji put da dobiva anonimna pisma.

- Mislim da se tu radi o nekom starom ustaši koji barata samo sabljom, komentira Kajin koji dobivanje takvog pisma naziva neugodnim i doživljava ga kao odredenu vrstu pritiska.

- To je neugodno, ali nece me ušutkati. U nekom trenutku to može prouzrociti zabrinutost, ali ja se osjecam da mogu sam o sebi skrbiti, ispricao nam je Kajin.

Smatra da onaj tko je spreman napraviti nekome nešto nažao taj nece pisati vec ce to uciniti. Na pitanje je li zatražio policijsku zaštitu odgovorio je negativno.

- Niti tražim zaštitu niti je hocu, tvrdi Kajin koji samo ocekuje da institucije odrade svoj posao. (S. BENIC)


Podijeli: Facebook Twiter