Kajinu od gradana dosta i par kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Osim na štandu na Trgu bana Jelacica u Zagrebu, potpisi za predsjednickog kandidata Damira Kajina prikupljaju se širom Hrvatske, a u subotu ce biti postavljen štand u Puli. Saznajemo to od Tedija Chiavalona, glavnog tajnika IDS-a, koji vodi Kajinov stožer.

Zbog kiše, koja se predvida i za cijeli iduci tjedan, prikupljanje potpisa nece se moci odvijati vani. Širom Istre brojni IDS-ovci potpise ce prikupljati u svojoj okolici, od clanova obitelji, rodbine, prijatelja i susjeda. Chiavalon veli da se vec mjesecima ljudi iz cijele Hrvatske javljaju i žele ukljuciti u Kajinovu predsjednicku kampanju te ga zovu da dode u njihov kraj. Ukljucuju se i skupine koje je podržavao u svojim saborskim istupima. Chiavalon istice da su svi oni volonteri. Uoci našeg razgovora javio mu se covjek iz Ogulina koji takoder želi prikupljati potpise za Kajina.

Prve informacije o tome kako taj posao napreduje znat ce se u ponedjeljak kada se dobiju povratne informacije s terena gdje je angažirano izmedu 300 i 400 volontera. Ocekuje se da ce iduceg tjedna biti prikupljeno potrebnih deset tisuca potpisa, ali nakon toga se nece stati. DIP-u ce Kajin predati kandidaturu s potpisima na isteku roka za to - 16. studenog do ponoci.

Buduci da nemaju puno novca za kampanju, prikupljanje potpisa bit ce i prilika za neposredan razgovor s biracima, kojima nece dijeliti darove. Kajin ce poslati pismo s uplatnicom biracima i potencijalnim donatorima, pri cemu ne ocekuje velike iznose, vec simbolicne - od nekoliko kuna ili nekoliko desetaka kuna. Chiavalon naglašava da nece tražiti vece donacije od tvrtki jer Kajin to ne želi.

"S bankom smo uspjeli dogovoriti da 300-tinjak tisuca kuna koje smo vratili sada opet aktiviramo, a stotinjak tisuca ce biti iz zlatne rezerve IDS-a", objašnjava Chiavalon financijsku konstrukciju Kajinove predsjednicke kampanje, cemu još treba dodati potencijalne donatore. Najviše novca utrošit ce na promidžbu na televiziji. Sljedeci bi tjedan trebala proraditi Kajinova web stranica, a koristit ce se i Facebook te Twitter. "U prošloj smo izbornoj kampanji dali 120 posto, a sada cemo dati 200 posto", tvrdi Chiavalon.


Podijeli: Facebook Twiter