Kajinovim "filipincima" pridružio se i Bruno Langer

I Bruno Langer s Kajinovim "filipincima" (Manuel ANGELINI)
I Bruno Langer s Kajinovim "filipincima" (Manuel ANGELINI)

Takozvana Filipinska grupa, koja se okuplja oko saborskog zastupnika i potpredsjednika IDS-a Damira Kajina, večeras se sastala u pulskoj pizzeriji Jupiter. Kako je rekao Kajin, našli su se na pizzi i pivi, a račun će platiti svatko za sebe.

Uz Stevu Žufića, Ivana Heraka, Branka Ružića i Marina Fola, zanimljivo je bilo vidjeti i nova lica koja su blagovala za Kajinovim stolom. Za trpezom su se među ostalim našli glazbenici, liječnici, slobodni novinari… Zasigurno najinteresantnija osoba bila je frontmen Atomskog skloništa Bruno Langer, koji nije došao sa svojom bas gitarom. Na pitanje kako to da je došao, Langer nam je kratko odgovorio da je došao vidjeti dobre dečke.

Uz njega, pojavili su se pulski liječnik Edoardo Giudici i novinar Mladen Kolenko. Damir Kajin je u obraćanju novinarima ovoga puta kritizirao medije.

- Vidite kako nam izgledaju tiskovine, vidite kako se jedna strana favorizira dok se druga pokušava obezvrijediti. Mislim da to nije pošteno jer svatko ima pravo reći što misli i dobiti adekvatan prostor u medijima, rekao je Kajin.

Kajin je na novinarska pitanja odgovorio da za podnošenje kandidature za istarskog župana ima vremena do travnja iduće godine, a ne do iduće srijede, kako je rečeno u IDS-u. Ustvrdio je da ukoliko ga IDS ne podrži, u kandidaturu odlazi uz narod, bez igrokaza poput etičkog kodeksa.

Zanimljivo je da se na sastanku nije pojavio jedan od osnivača IDS-a, Emilio Uljančić iz Filipini, inače idejni začetnik "Filipinske skupine" koji je prvi počeo zagovarati demokratizaciju IDS-a i varijantu glasanja jedan čovjek - jedan glas. Kajin je na našu konstataciju o izostanku Uljančića rekao: "Jedan pojde, 50 hi dojde". (C. B. G.)


Podijeli: Facebook Twiter