Kajin:IDS preimenovati u "istražni demokratski sabor"

Damir Kajin (M. MIJOŠEK)
Damir Kajin (M. MIJOŠEK)

- Gotovo da nema lokalne samouprave u Istri nad kojom se ne odvija neka istraga, od rovinjske bolnice do veletržnice, od vodnjanske uljare do Mirne pa nadalje, stoga smatram da bi se IDS trebao preimenovati u "istražni demokratski sabor", kazao je na današnjoj konferenciji za novinare u sjedištu županijskog SDP-a saborski zastupnik Damir Kajin oštro se obrušivši na Valtera Flega i Ivana Jakovčića.

Istra, kako tvrdi, stagnira zbog nepotizma i zapošljavanja isključivo stranačkih istomišljenika, a Jakovčić se nada novom radnom mjestu i više niti Flega ne brani.  

- Ne želim još uvijek komentirati slučaj rovinjske bolnice jer zasad sam upoznat jedino s napisima iz medijima. Imam informaciju da je u lokalnoj samoupravi zaposleno više od stotinu ljudi, dok župan tvrdi da ne može zaposliti 25 ljudi koji bi rješavali problematiku bespravne gradnje, no to se vrlo lako može riješiti ako smanji plaće, koje su ionako 40 posto više nego u državnoj upravi, kazao je Kajin.

Premijer Milanović, tvrdi Kajin, nikada nije radio protiv Istre, dapače izborne 2013. godine Vlada je u Istru spustila milijardu i 300 milijuna kuna, a 95 posto novca otišlo je tamo gdje je IDS na vlasti. Iako proračunski prihodi, odnosno prihodi komunalnih poduzeća iznose 3,5 milijardi kuna, bez novca iz državnog proračuna u Istri se ne bi dogodila niti jedna relevantna investicija.

- Nažalost, i ove godine ponovit će se ista priča u kojoj će IDS iz državne kase dobiti milijardu kuna i nastaviti po starom običaju, zaključio je Kajin. (K. TADIJIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter