Kajin:Ćiro mi je objasnio kako ćemo pobijediti Brazil

(REUTERS)
(REUTERS)

Nogometna groznica preselila se i u istarsku političku arenu. Vodeći istarski političari i političarke s kojima smo razgovarali pratit će zbivanja na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu, navijati za Hrvatsku, a možda se i okladiti na pokoji rezultat. Većina njih vjeruje da će se nogometna reprezentacija Hrvatske probiti u drugi krug natjecanja, dok su neki čak skloni najavama da je moguća i pobjeda nad Brazilom u utakmici otvaranja.

- Otvorenje prvenstva i utakmicu Hrvatska-Brazil pratit ću sa svojim sugrađanima u Areni, najljepšoj otvorenoj pozornici na svijetu gdje organiziramo prijenos. Sljedeće utakmice Hrvatske gledat ću na Forumu, kaže nam Boris Miletić, gradonačelnik Pule i predsjednik IDS-a, uz prognozu da bi Hrvatska večeras mogla pobijediti 1:0. - Naravno, bilo bi najbolje da Hrvatska i zatvori Svjetsko prvenstvo," napominje Miletić.

Istarski župan Valter Flego prognozira južnoameričko finale. - Recimo, Brazil-Argentina, to bi bilo finale, iako je sada nezahvalno prognozirati, kaže Flego. Ne zna koliko će utakmica stići pogledati zbog poslovnih obaveza i putovanja, ali Hrvatsku će gledati sigurno. - To ću gledati sa svojim klincima i zajedno ćemo navijati", veli Flego, koji priželjkuje da Hrvatska prođe skupinu.

- Potpuno sam lud za nogometnim prvenstvima, priznao nam je SDP-ov Peđa Grbin, predsjednik saborskog Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sistem. "Kao mlađi sam za vrijeme prvenstva 1986. preselio kod bake i djeda da u miru gledam utakmice. Godine 1998. sam zbog nogometa pao jedan ispit," kaže Grbin i dodaje: "Na ovom prvenstvu gledat će sve što stignem, Hrvatsku ću gledati naravno sve. Bojim se da ću na ovom prvenstvu morati dosta toga prepustiti,jer je posao takav da ne mogu gledati TV prijenose do jutra. Volio bih prolazak Hrvatske u drugi krug, ali problem je Meksiko, smatra Peđa Grbin.

Optimističan je IDS-ov počasni predsjednik Ivan Jakovčić. "Gledati ću svaku koju stignem jer volim nogomet, a i dečki dobro igraju," kaže taj novoizabrani europarlamentarac i prognozira: - Vjerujem u dobar plasman, među prvih osam!

Zastupnik talijanske manjine Furio Radin na ovom će prvenstvu biti dvostruki navijač. - Gledati ću sve utakmice na kojima igraju Hrvatska i Italija, a od četvrtfinala nadalje sve utakmice, veli Radin i odustaje od prognoza - Iskreno, ne znam koliko će dogurati bilo koja reprezentacija, Svjetsko prvenstvo uvijek proizvodi iznenađenja. Za sada, nadam se da će Hrvatska preživjeti svoju skupinu.

Kajin je o prvenstvu razgovarao i s "trenerom svih trenera" Miroslavom Ćirom Blažević. - Ćiro mi je objasnio da ćemo se plasirati u drugo kolo i da imamo šanse u utakmici s Brazilom. Nema razloga da ne vjerujem Ćiri, poručuje Kajin. (Dubravko GRAKALIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter