Kajin: Vladajuce nogom u guzicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Parafrazirajuci Sanaderovu "tko pod drugim jamu kopa, sam u nju pada" Damir Kajin ustvrdio je danas na presici da je HDZ iskopao tako duboku jamu da je u nju upala cijela Hrvatska.

Komentirajuci svjedocenje Sanadera o aferi "Ina" pred saborskim povjerenstvom, Kajin kaže da to nije rat opozicije i HDZ-a.

"Ovo je rat unutar HZD-a, izmedu ljudi koji stoje iza Kosor s jedne i Ive Sanadera s druge strane. Spas za Hrvatsku bio bi kada bi nogom u guzicu otjerali jedne i druge i raspisali izbore", porucuje saborski zastupnik IDS-a.

Naglašava da je kljucno pitanje u aferi tko je odlucio o prodaji 7 posto dionica iz braniteljskog fonda madarskom MOL-u. Cilj je te operacije iz 2008. godine bio da MOL dode do vlasništva Ine.

"Siguran sam da Kosor nije stala iza prijenosa dionica branitelja bez znanja Sanadera. Od gospode Kosor se ocekivalo samo jedno, da razjasni pred saborskim povjerenstvom tko je u ime Fonda hrvatskih branitelja donio odluku o prodaji 7 posto dionica Ine. Sve drugo su nijanse", veli Kajin.

Tvrdnjom Sanadera da je Kosor sve znala i donosila odluke o privatizaciji Ine upucuje na to da bi premijerka trebala postati politicko pitanje jer je lagala, a Sanader pravosudno, porucuje.

Kajin veli da kroz svoje svjedocenje Sanader uzdiže sebe, miluje SDP, ne dira HDZ, štiti proganjane, ali uvaljuje Kosor i ministre koji su ga napustili i izdali.

HDZ se s pravom bojao povratka Sanadera u Hrvatsku. Htjeli su ga zastrašiti Barišicem, ali su tjerajuci zeca istjerali lisicu. Zato Kajin tvrdi da aktualna Vlada više nema ni trunke vjerodostojnosti.

Ono malo krnjeg legimiteta jucer im je Sanader uskratio. Svi oni, iz bivše i ove Vlade sudjelovali su u velikoj pljacki Hrvatske. Stoga ne mogu suditi jedni drugima. Njima trebaju suditi gradani na demokratskim izborima, a pravosudna tijela procesuirati kriminal.

Kajin porucuje Šeksu da raspusti tu "udrugu" i zatraži oprosnicu, odnosno indulgenciju i to iduce godine od Pape kada bude posjetio Hrvatsku, ironican je Kajin. Ako HDZ dobije izbore, prvi cu cestitati Šeksu, dodaje.

"Sanader nam je porucio da je otišao zbog Slovenije. To je laž. Otišao je pod prijetnjom izvana zbog malverzacija", tvrdi Kajin.

"Svakog novog dana gradani bivaju sve vecim taocima HDZ-a i njegove koalicije. Do sada, 2010. smo posudili 32 milijarde kuna da bi isto toliko vratili. Iduce godine cemo posuditi dodatnih 30 milijardi, a bojim se da 2012. to više nece biti moguce.

Dno dna doživjet cemo oko Uskrsa 2011. kada ce biti 330 tisuca nezaposlenih, dogodit ce se krah graditeljstva, krah brodogradilišta (osim Uljanika), a boljim se i nastavak pada BDP-a. Zato je važno da se u Istri izborimo za nastavak gradnje Ipsilona, pocetak gradnje golf igrališta na Marleri, pokretanje projekta Barbariga", porucuje saborski zastupnik.


Podijeli: Facebook Twiter