Kajin: Upitna izgradnja pulske Opće bolnice

Damir Kajin (M. MIJOŠEK)
Damir Kajin (M. MIJOŠEK)

"Moj savjet županijskim poglavicama: ili hitno u rebalans proračuna ili slobodno sa svim gradonačelnicima na godišnji odmor, jer u narednih godinu dana nećete imati što raditi", poručio je na konferenciji za novinare u Pazinu saborski zastupnik i županijski vijećnik Damir Kajin.

"Proračuni istarskih gradova, općina i komunalnih poduzeća iznose zajedno nešto više od tri milijarde kuna, a nemaju skoro nijednu investiciju. Gotovo da se u tim proračunima ne osiguravaju potpore za ijednu tvrtku i neko radno mjesto", kazao je Kajin, predloživši da se 10-ak posto tih sredstava uloži u malo gospodarstvo i spašavanje radnih mjesta, jer će se u suprotnom broj nezaposlenih iduće godine povećati na 12 tisuća.

- U 2014. godini u Istri će se napraviti jedna dvorana u Pazinu, aquapark te ceste i voda, što je financirano državnim novcem. Ali u ovoj godini u Istri se neće otvoriti nijedan hotel i poslovna hala, nastavio je Kajin, apelirajući da "konačno počnu rezati sebi i da više izdvajaju za ono od čega zavisi naš opstanak, a to su radna mjesta".

Zbog nužnog smanjenja deficita državnog proračuna upitnim smatra gradnju pulske Opće bolnice, koju u visini od 75 posto financira država, a realnim smatra izgradnju ŽGCO Kaštijun te vodifikaciju vrijednu 300 milijuna kuna i gradnju cesta za 95 milijuna kuna.

- Naši gradonačelnici se više neće moći s javnim novcem ponašati kao što su se ponašali u proteklih 20 godina, što je na neki način i moja krivnja jer se nisam bavio Istrom nego samo bio gore u Zagrebu, zaključio je Kajin. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter