Kajin u Zagrebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Damira Kajina, predsjednickog kandidata IDS-a, na zagrebackom Trgu bana Jelacica gradani su docekali pljeskom. Nekoliko desetaka Zagrepcana - medu kojima su se isticali zagrebacki Istrani - okupilo se ispred Kajinova izbornog štanda na kojem su stranacki aktivisti sakupljali potpise podrške za predsjednicku kandidaturu. U dužem neformalnom druženju Zagrepcani su razgovarali s Kajinom, iznosili svoje ideje i prijedloge te mu poželjeli izbornu srecu. On im je uzvratio istarskom malvazijom te "predsjednickim vinom" iz vlastitog vinograda, domacom rakijom, maslinovim uljem i zelenim pregacama s izbornim sloganom.

- Nemamo novca kao neki kandidati da kupujemo milijun komada jabuka niti možemo sakupiti milijunske donacije, ali vina, rakije i ulja imamo i time vas mogu pocastiti, rekao je Kajin okupljenim gradanima i novinarima.

Komentirao je i posjet predsjednika Mesica Gvozdu: "Dobro je da je predsjednik Republike vidio kako se tamo živi. Mogu reci da ljudi u tim krajevima, povratnici, žive gore nego oni psi kod Dubrovnika zbog kojih se na noge digla cijela Hrvatska."

Što se tice protukandidata na predsjednickim izborima, podsjetio je da treba vidjeti kako je netko dolazio do nekretnina i imovine u posljednjih dvadesetak godina.

- Možda bih moju mamu mogao poslati na ubrzani tecaj za skipera da mogu kupiti jahtu, ironicno je kazao te porucio da ocekuje dobar rezultat i da ce se mnogi iznenaditi.


Podijeli: Facebook Twiter