Kajin: U SDP-u se dogodila demokracija

Damir Kajin, predsjednik Istarskih demokrata (N. LAZAREVIĆ/arhiva)
Damir Kajin, predsjednik Istarskih demokrata (N. LAZAREVIĆ/arhiva)

-  Udruga za prevenciju i rehabilitaciju i socijalizaciju liječenih ovisnika od Županije godišnje dobije 60 tisuća kuna, a istovremeno kabinet župana troši 300 tisuća kuna na reprezentaciju, rekao je između ostalog na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin.

- Zanimljivo je da za prva tri mjeseca istarska lokalna samouprava za plaće potrošila 50 milijuna kuna više nego u istom razdoblju lani. Država je za plaće u javnom sektoru lani smanjila izdatke za milijardu kuna, a u prva tri mjeseca ove godine za dodatnih 100 milijuna kuna.

Lokalna samouprava u državi s 577 jedinica nije održiva i valjalo bi je redefinirati. Do 1990. godine SR Hrvatska je funkcionirala dobro sa 105 jedinica lokalne samouprave. Danas bi država mogla također dobro raditi sa svega 200 jedinica lokalne samouprave, rekao je on.

Kajin se osvrnuo i na posljednja događanja unutar SDP-a kazavši da je pobijedila demokracija.

- Tajno glasanje govori o tome da Zoran Milanović nije despot, a je li on sada jači ili slabiji, ne znam. Odigrao je pošteno i to je ustvari pobjeda ako se uzme u obzir činjenicu da su PR agencije poput krpelja isisavale novac iz državnih jasli, a upravo ih je Milanović maknuo iz takvih poslova.

Kod Milanovića nema trgovine, umrežavanja i kriminala. Hajka koja je vođena protiv njega nije vođena ni protiv Sanadera kada je bježao u Austriju i kada je pokušao unutarstranački puč protiv Jadranke Kosor, rekao je Kajin. (C. B. GALIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter