Kajin: U HDZ-u se vodi bratoubilacki rat

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Kad u HDZ-u govore o korupciji, obracunavaju se s neistomišljenicima da bi se strahom od progona održali na okupu. U HDZ-u se vodi bratoubilacki rat za vlast i opstanak, rekao je na konferenciji za novinare u ponedjeljak potpredsjednik IDS-a Damir Kajin, komentirajuci najavu predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor o otvaranju istraga protiv SDP-a, HNS-a i IDS-a.

Po njemu je HDZ 99,9 posto odgovoran za sve loše u zemlji, dok za jedan promil trebaju odgovarati druge stranke.

- Prije ce Državno odvjetništvo doci do cvrste jezgre HDZ-a, okupljene oko Kosor, nego do SDP-a, HNS-a ili IDS-a. No, pritom DORH mora biti autonoman, a ne dirigiran, rekao je Kajin.

Po njemu je HDZ urušio državu, a sada govori da ju je on stvorio. Kajin istice da su Hrvatsku stvorili svi njeni gradani, odnosno 94 posto njih koji su 1991. na referendumu glasali za neovisnost.

- HDZ nije stvorio ovu državu i nece moci raditi što hoce. Konstanta njihovog programa, odnosno njihove stranke bez programa, jest uzeti, optužiti, izbaciti iz stana, prognati, rasprodati, rekao je.

Osvrnuo se i na izjavu Kosor da se više ne mora po mišljenje u Beograd. "Plašiti Hrvate Jugoslavijom je deplasirano. Tim više što je Hrvatska etnicki najcišca država u Europi", smatra Kajin.

Kazao je i da Janaf ceka ista sudbina kao i Inu. Pretpostavlja da ce to javno poduzece biti prodano MOL-u. Istaknuo je i da jednaka sudbina ceka i tvrtku Croatia osiguranje, cijih 29 posto dionica država prebacuje u Umirovljenicki fond, koji vec posjeduje nešto manje od 20 posto dionica osiguravajuce kuce.

Kazao je da je ta tvrtka, po njegovom mišljenju, vec "pala", odnosno da je vec poznat njen kupac. Na koncu se upitao što ce ostati u državnom vlasništvu.


Podijeli: Facebook Twiter