Kajin: Tadicevu gestu treba pozdraviti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nema boljeg mjesta za razgovore hrvatskog i srpskog predsjednika doli Vukovara, rekao je Damir Kajin, šef Kluba zastupnika IDS-a, na konferenciji za tisak u Saboru.

- Sigurno je da taj 'razgovor' nece staviti 'tocku na i' hrvatsko-srpskih odnosa, kao što je sigurno da ni Tadic kurtoaznim izjavama žaljenja nece izraziti tvrdnju da je bivša jugoslavenska vojska pod patronatom njegova prethodnika Miloševica bila agresor jer bi to impliciralo ratnu štetu korist Hrvatske i BiH. Ali, tu gestu treba pozdraviti, a hrvatski i srpski parlamenti zajednickom bi izjavom mogli dati platformu o buducnosti i prošlosti hrvatsko-srpskih odnosa i otvoriti pitanje odustanka od tužbe za genocid u kojoj Hrvatska teško da ce uspjeti, smatra Kajin, ocjenjujuci i da je Tadic za posjet Paulin Dvoru, mjestu stradanja Srba, mogao odabrati neki drugi dan.

Zastupnik IDS-a je takoder je komentirao tužbu koju je protiv njega podnijela Hrvatska radio televizija, zbog njegove izjave da se "gotovo svaka emisija može kupiti".

- Ovo je cin kukavicluka HRT-a. Nikada to nisu ucinili prema niti jednom zastupniku. Ni ne bi prema nekom vladajucem ili nekome tko bi sutra mogao preuzeti vlast, a da ne govorimo prema svojim financijerima i tajkunima. To je potez ucijenjenog, a ne neovisnog javnog servisa. HRT kao javni servis - iako je privatizirana od par desetina djelatnika - trebala bi biti luconoša slobode govora, a ne gaziti istu. Da je to netko iz politike tužio novinare HRT-a, cijela nacija bi se dignula na noge, a ovako zbog straha od HRT-ova reketa šute. (D. G.)

 


Podijeli: Facebook Twiter