Kajin: Sve se radi da se Mirne dokopa Kutle

Poropat i Kajin (N. O. R.)
Poropat i Kajin (N. O. R.)

Nansi Tireli i laburisti, Giovanni Sponza i "Istražni demokratski sabor" ne samo da rade protiv Mirne, već svjesno ili nesvjesno čine sve da se Mirne dohvati Miroslav Kutle, ratni profiter nedostupan hrvatskom pravosuđu, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare u Rovinju saborski zastupnik Damir Kajin.

Obrušio na spomenute saborske zastupnike dodavši da su svojim istupima iskoristili radnike i osramotili saborsku govornicu, ali nije izostao ni napad na Glas Istre, za koji smatra da ih u njihovim akcijama medijski podupire. 

Kajin veli da su pojedinci u slučaju Mirne u svoje džepove trebali staviti velike novce, a rovinjskog gradonačelnika Sponzu, za kojeg kaže da je Kutlin igrač i da nanosi veliku štetu, poziva da se javno ispriča građanima Rovinja i Istre.

Bruno Poropat, rovinjski nezavisni vijećnik s presice je poručio da Mirna mora ostati u rukama radnika te istaknuo kako je još samo prije petnaest dana Mirna bila neinteresantna rovinjskim vijećnicima, dok danas plaču nad njenom sudbinom. Pita se zbog čega je danas bandijera okrenuta te je u prilog svojoj izjavi dodao kako se dobro sjeća vremena kada je Valerio Drandić, ondašnji pročelnik za gospodarstvo, u vezi problematike Mirne izjavio: Bolje da propadne, pa da je se riješimo.

Konferencija za novinare, održane ispred Mirne, grubo je prekinuta iznenadnim dolaskom Valentine Ljubešić, direktorice i vlasnice Geneze, tvrtke koja u Mirni predstavlja krizni menagment. Očito vidjevši novinare ispred tvornice, u kojoj se, kako je rekla, danas nalazi delegacija njihovih poslovnih partnera iz Srbije, optužila je Kajina i SDP da su joj u tvrtku Geneza poslali poreznu inspekciju, te je ironično zahvalila Kajinu na svemu što je dosad učinio za Mirnu. Rekavši mu da je dobio zadatak da je kriminalizira, poručila mu je da ne koristi Mirnu za svoj poligon za obračun s IDS-om, te ga upitala gdje je on bio posljednjih 20 godina i od kuda danas njegova skrb za Mirnu. (N. O. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter