Kajin stvara sveistarsku veliku koaliciju

Damir Kajin s Porečanima koji ga podržavaju (Tanja KOCIJANČIĆ)
Damir Kajin s Porečanima koji ga podržavaju (Tanja KOCIJANČIĆ)

"Obadva će pasti!", poručio je večeras iz kafića na porečkom Trgu slobode saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin, misleći pritom na aktualnog i kandidata za budućeg župana Ivana Jakovčića i Valtera Flega. Budući da je Flego službeni i jedini kandidat IDS-a, na upit hoće li zbog toga otići iz stranke ili će čekati da ga izbace, Kajin je rekao: "Duže sam u IDS-u i od Jakovčića i od Flega, kojeg sam upravo ja doveo u stranku. Svojevoljno sigurno neću otići, a oni neka učine što žele."

Istaknuo je da će za koji dan, simbolično na 3. siječnja negdje na Puljštini, potpisati sveistarsku veliku koaliciju u kojoj će uz njega biti SDP, HSU, HNS, SDSS, potom braniteljske udruge, predstavnici Albanaca, Bošnjaka, Talijana i drugih manjina. Najavio je da će razgovarati i s Ladonjom, a moguće je da će većina njih, ako ne u pred, biti u postizbornoj koaliciji.

- Dečki oko Jakovčića u strašnoj su panici, jer ih Istra više ne želi. Znaju da jako loše stoje u anketama. S Jakovčićem više nitko neće - može on zakupiti medijski prostor javnim novcem, ali valjda je sada svima sve jasno. Vidi se strah u očima Jakovčića i Borisa Miletića, koji Flega vode okolo na pocinčanom lančiću. Flego mene može vrijeđati, ali nisam ja šetebandijere kada vidim da narod ne želi ovakav IDS. Više nema mjesta za politiku "tko je jamio, jamio je", neće se više Istrom na daljinski upravljati iz San Giorgia, ispričao je Kajin novinarima u kafiću, gdje se sastao s istaknutim Porečanima da bi se upoznali i stvorili, kako je pojasnio, jezgre za nastupe na lokalnim izborima.

Kajin je kazao da Jakovčić i njegovi nude nebulozne poruke bez sadržaja da će se Istrom upravljati iz Zagreba, što im treba samo za stvaranje svađa. Dodao je da nije problem u Zoranu Milanoviću, nego u Jakovčiću, jer se sada najbolje vidi da sjedi na dvije stolice. Kriza je velika, nastavio je Kajin, a u tako teškim okolnostima Vlada "spušta" u Istru stotine milijuna kuna.

- Istrani, budite mirni, sve će doći na svoje mjesto. Mijenjat ćemo Istru i vlast vratiti narodu, poručio je Kajin. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter