Kajin službeno kandidat za hrvatskog predsjednika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na sjednici predsjedništva IDS-a u cetvrtak potpredsjednik stranke i saborski zastupnik Damir Kajin i službeno je potvrden kao kandidat IDS-a za predsjednika Republike. Kajin je dobio podršku svih clanova tog tijela, a iako je IDS u nekoliko navrata pozivao opozicijske stranke da izadu sa zajednickim kandidatom, predsjednik IDS-a Ivan Jakovcic veli da opoziciju zajedništvo ocito ne zanima jer su, kaže, neke stranke vec krenule u izbornu kampanju. Po njegovim rijecima, Kajinovu kandidaturu još trebaju potvrditi i ostala stranacka tijela, no ona nije upitna.

Naglasio je da se jucer govorilo i o inicijativi s kojom ce uskoro upoznati kolege iz opozicijskih stranaka, a radi se o "inicijativi zajedništva za Republiku". Jakovcic je rekao da ce u inicijativu zbog teške situacije u državi u kojoj je nedavno pala Vlada pozvati HNS, SDP, manjinske stranke i predstavnike nacionalnih manjina te da podršku ocekuje i od predsjednika Republike Stjepana Mesica. Pitali smo ga je li to korak do mogucnosti da se Mesic istakne kao kandidat za premijera, na što je rekao da se s tim slaže, a Mesica vidi i kao moguceg predsjednika Sabora.

Na sjednici se razgovaralo i o unutarstranackim izborima koji ce se u IDS-u održati izmedu 15. rujna i 15. prosinca. Jakovcic je potvrdio da ce se ponovno kandidirati za predsjednika stranke, a o potencijalnim protukandidatima nije želio govoriti dodavši da se o tome još nije razgovaralo.


Podijeli: Facebook Twiter