Kajin se ne boji diletantskih prijetnji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Anonimno pismo naslovljeno na potpredsjednika IDS-a i saborskog zastupnika Damira Kajina, a adresirano na "Glavni štab IDS-a", koje je proteklih dana stiglo u središnjicu te stranke, samo je još jedno u njegovoj pozamašnoj kolekciji slicnih pisama.

Pismo je potpisano inicijalima J. S., a autor Kajina naziva "indoktriniranim jugoslavenskim istoricarem koji ne može pisati hrvatsku povijest".

Izmedu ostalog njega i slicne njemu u pismu se naziva "skojevcima, clanovima partije koji su danas naucne gnjide, zvani komunjare". Iskonskim neprijateljima proglašeni su i "loši novinari i sindikalisti koji Hrvatskoj cine štetu".

Zanimljivo je da je pismo pristiglo s poštanskom markom na kojoj se nalazi portret istarskog zastupnika. On je potvrdio da su pošiljke sa svojim likom na poštanskim markama primili i predsjednik SDP-a Zoran Milanovic i potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks.

Kajin kaže da pismo nije shvatio ozbiljno "jer u dvadeset godina bavljenja politikom ovakav nacin komuniciranja, barem kada je o meni rijec, nije nikakva novost".

- Ovim zadnjim uratkom pošiljatelj me pocastio redom prijetnji, vrijedanja i pljuvanja ali ne namjeravam to prijaviti. Jedina prijava koju sam podnio bila je ona protiv Adriana Kiršica iz Labina, koji je zaprijetio da ce mi ubiti sina, rekao je Kajin.

Naglasio je da se ne treba plašiti onih koji diletantski prijete, ali da se itekako treba bojati onih koji su spremni dignuti ruku na nekoga - premda takvi, zakljucio je, u pravilu šute.


Podijeli: Facebook Twiter