Kajin: Sanader uzrok razilaženja s Jakovčićem

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Saborski zastupnik i kandidat za istarskog župana na lokalnim izborima Damir Kajin jučer je u emisiji "Nedjeljom u 2" kazao da i dalje živi vrijednosti koje je živio protekle 23 godine koliko je bio u IDS-u te da razilaženje između njega i Jakovčića nije počelo u posljednjih nekoliko mjeseci, već odavno, budući da je dolaskom Sanadera za premijera Jakovčić krenuo definitivno prema njemu, dok je on pokušavao držati IDS u opoziciji.

Odgovarajući na pitanje voditelja zašto je odlučio istaknuti kandidaturu za župana izvan IDS-ovih redova naglasio je da je to učinio jer "da je to kojim slučajem učinio jučer, bilo bi rano, a da je to učinio sutra bilo bi pak kasno".

- Jednostavno ne želim se prekosutra probuditi i pogledati se u ogledalo sa spoznajom da nisam učinio ništa jer nisam od onih koji će, poput Ivana Jakovčića, pustiti bradu i rušiti Vladu, kazao je Kajin.

Po njegovim riječima, građanima želi ponuditi politiku jednakih šansi i želi zaustaviti autokraciju u Istri imajući u vidu, kako je rekao "da Istrom upravlja Ivan Jakovčić i njegovi gradonačelnici koji trenutno kontroliraju više od dvije milijarde kuna javnog novca".  

Ustvrdivši da je pitanje da li bi Zoran Milanović uopće koalirao s IDS-om da nije bilo njega, Kajin je ustvrdio da je potpora SDP-a njegovoj kandidaturi za župana dobrodošla jer je očito da je i ta stranka, kako je rekao, "svjesna činjenice da ne može više poduprijeti upravu koja je sama sebi svrha i koja nije prvenstveno na usluzi svim građanima".

- Zašto bih odbio potporu SDP-a ili Bruna Langera? Danas je glas za IDS zapravo glas za Jakovčića, a glas za ovu sveistarsku koaliciju je glas za jedan preokret i prosperitet koji će se dogoditi u Istri. IDS Ivana Jakovčića sigurno nije Istra, nitko njega ne ruši iz Zagreba", poručio je te dodao da je došao kraj separatističkim ratovima s Vladom za koju su građani Istre glasali. 

Ustvrdivši da je pred Istrom veliki investicijski ciklus Kajin je kazao da će s ovom Vladom Istra riješiti sve ono što Jakovčić nije mogao s HDZ-ovim premijerima, od investicija u vodoopskrbi i cestogradnji do izgradnje nove pulske Opće bolnice i nastavka gradnje Istarskog ipsilona. 

Odgovarajući na pitanje voditelja o tome zašto je prihvatio povlaštenu saborsku mirovinu Kajin je kratko odgovorio da bi to "i sutra napravio". 

Govoreći o TE Plomin 3 istaknuo je da će se i dalje boriti za plin kao energent, premda je, smatra on, "teško očekivati da će se proces vratiti na početak" te da je sada nemoguće promijeniti odluku Vlade. 

Za projekt "Brijuni rivijera" istaknuo je da se radi o megalomanskom projektu od kojeg "kako stvari stoje, neće biti ništa".

- Dvanaest godina pričamo i trošimo novac za ovaj projekt. Očito treba promijeniti filozofiju pristupa pa će se onda u dogledno vrijeme možda i nešto dogoditi. Ipak, mislim da veliki sustavi ne smiju imati prednost pred malima, naglasio je Kajin.  

Izrazio je uvjerenost da će pobijediti već u prvom krugu na lokalnim izborima te je poručio da još uvijek ni s kim nije razgovarao o podjeli fotelja, pa tako ni s Ivanom Herakom, kojeg, smatra, treba vratiti u politički život jer poznaje problematiku. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter