Kajin: S Jakovcicem uvijek otvoreno

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Odnosi Jakovcica i mene još uvijek nisu došli u fazu da se gadamo punim bocama", kazao je Damir Kajin na konferenciji za novinare u Puli u utorak, aludirajuci na nedavni nacin sukobljavanja dvojice SDP-ovaca.

Novinare je, naime, zanimalo što se dogada izmedu predsjednika IDS-a Ivana Jakovcica i Kajina buduci da se u posljednje vrijeme prepucavaju preko medija. Kajin je rekao da s Jakovcicem uvijek otvoreno razgovara, što, po njemu, može malo tko u politici.

Na upit stoji li još uvijek kod svoje izjave da Vlada vodi gotovo zlocinacku politiku, Kajin je rekao: "Ne odustajem ni od jedne izgovorene rijeci". Napomenuo je i da se zbog te izjave Vlada na njega "obrušila kao na životinju".

Komentirao je i Vladine najnovije gospodarske mjere, kazavši da tu ima i logicnih, ali i apsurdnih stvari. "Ovaj novi program svjedoci o politickom i gospodarskom debaklu vladajuce koalicije. Jedina mjera, mjera svih mjera, od koje vladajuci bježe kao vrag od tamjana bila bi - prijevremeni izbori, kazao je Kajin.

Ocijenio je da ce Vladine mjere bolno pogoditi lokalnu samoupravu smanjujuci stopu poreza na dohodak. Dobrim smatra najavu ukidanja kriznog poreza, no znakovitim vidi njegovo ukidanje na Dan mrtvih, što povezuje s mrtvim gospodarstvom i umrtvljenim gradanstvom.

Saborski zastupnik IDS-a kazao je i da nece glasati za ustavne promjene, ukoliko se u Ustav ne ugradi dvostruko pravo glasa za takozvane male manjine.

Najavljenu mjeru da ce pretplate za javnu televiziju placati svi koji placaju struju nazvao je civilizacijskom sramotom.


Podijeli: Facebook Twiter