Kajin: Proracun je velika obmana!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U raspravi o Državnom proracunu za 2010. godinu, u ime Kluba zastupnika IDS-a sudjelovao je zastupnik Damir Kajin. "Ovaj proracun je velika obmana, jer ne može on biti veci za 1,5 posto, ako se nastavi trend smanjenja radnih mjesta, a bez da se uvede novi porezi. Odnosno, da se ukinu nulte stope na kruh, na mlijeko, djecje potrepštine itd. Ovaj proracun je velika obmana, jer ne mogu porezi biti veci ako je javna potrošnja manja bez novih poreza. I konacno, ovaj proracun je obmana jer ne racuna na pad doprinosa i na pad investicija. Ali je obmana i stoga jer svi lokalni proracuni u ovoj zemlji idu dolje deset, petnaest, dvadeset, trideset posto, jedino državni proracun raste za jedna i pol posto", zagrmio je zastupnik s govorinice u Hrvatskom saboru.

"Ono što sigurno raste su izdvajanja za crkvu. U krizi se niti kune gospoda biskupi nisu spremni odreci. S druge strane predsjednickim kandidatima previsoko podižu onu letvicu koju ni neki biskupi ne bi preskocili", dodao je IDS-ob zastupnik.

Kajin je komentirao i iznos koji je namijenjen Istarskoj županiji: "Ako se ne varam, Istarska županija dobiva svega 68 milijuna kuna, tocnije 68 milijuna 884 tisuce 483 kune, ali sve je to nedostatno, malo, gotovo smiješno. Slažem se da je ovaj proracun biti ili ne biti proracun, od kojih ce ili nacija preživjeti, gospodarstvo opstati ili ce sve ici naprosto k vragu. Sve u svemu, jasno je da bi bili daleko sretniji da idemo sa privremenim financiranjem, a onda za tri-cetiri mjeseca, ako se postigne konsenzus, da pokušamo ponuditi nešto što bi moglo zadovoljiti sve faktore u ovoj zemlji."


Podijeli: Facebook Twiter