Kajin: Povukao bih HV iz Afganistana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U saborskoj raspravi o izvješcu o sudjelovanju hrvatskih oružanih snaga u medunarodnoj misiji u Afganistanu u ime Kluba zastupnika IDS-a sudjelovao je Damir Kajin.

«Mislim da je ovo maksimalno korektno izvješce i treba cestitati našim vojnicima na hrabrosti, požrtvovanju, profesionalnosti i riziku kojem se izlažu u toj jednoj nepoznatoj zemlji", istaknuo je Kajin te u nastavku izlaganja ustvrdio da se sigurnosna situacija u dijelovima Afganistana, u kojima rade naši vojnici, pogoršava.

"Ja bih trupe odmah povukao jer bojim se da ce tamo netko stradati", rekao je Kajin te naveo troškove misije: "Prisustvo kontingenta od tri stotine vojnika u ovom trenutku, na godišnjoj razini, košta nas oko tri stotine milijuna kuna, otprilike oko milijun kuna po vojniku. Proracun za vojsku nam je nekih cetiri i pol milijardi kuna, nikada nije bio manji. Otpada modernizacija, a vidimo da samo taj kontingent košta oko tri stotine milijuna kuna. Za misije hrvatskih vojnika u inozemstvu izdvaja se otprilike jedna desetina hrvatskog vojnog proracuna", naglasio je Kajin u saborskoj raspravi.


Podijeli: Facebook Twiter