Kajin: Poručili su mi ili mi ili oni

Sjednica Predsjedništva IDS-a (M. MIJOŠEK)
Sjednica Predsjedništva IDS-a (M. MIJOŠEK)

Hoće li se raspravljati o unutarstranačkim odnosima, bilo je glavno pitanje na koje smo prije sjednice Predsjedništva IDS-a u Puli uzaludno pokušavali dobiti odgovor. Članovi Predsjedništva s kojima smo razgovarali samo su se zagonetno smiješili, ne otkrivajući sadržaj razgovora koji ih je čekao.

U priopćenju poslanom nakon sjednice se navodi da se "na sjednici raspravljalo o aktualnoj političkoj situaciji". Posebno se ističe da se raspravljalo o Plominu 3, turističkom, šumskom i poljoprivrednom zemljištu te o programu rada Kukuriku koalicije.

- Čitajući priopćenje sa sjednice mogu zaključiti da je nakon mog odlaska održana još jedna sjednica predsjedništva jer to nisu zaključci koje smo prvotno izglasali. Među tim zaključcima bilo je i to da ne smijem više odlaziti u Filipine jer to šteti ugledu IDS-a. Zar ne šteti ugledu stranke to što se dragi mi i voljeni vođa nije pojavio na sjednici i koji je nažalost na ozbiljnom bolovanju (misli na predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića, op. n.), rekao nam je potpredsjednik IDS-a Damir Kajin.

Smatra da svaki građanin Istre ima pravo znati sve o onome što se događa u toj stranci, kao i u SDP-u na nacionalnoj razini, jer su te stranke na vlasti.

- Ubrzo nakon sjednice iz IDS-a mi je poručeno da razmislim o 22 godine druženja. Mogu me izbaciti iz stranke, ali ne i iz istarskog korpusa. Jer kako drugačije to protumačiti nego namjerom izbacivanja kad mi poručuju - ili mi ili oni. Ponavljam da moj odlazak u Filipine nije bio namjera stvaranja nove stranke ili razbijanja sadašnje, već sam želio čuti što misle neki bivši, ali i budući članovi stranke, kaže Kajin. (B. ŽIŽOVIĆ; snimio M. MIJOŠEK)


Podijeli: Facebook Twiter