Kajin pomogao u rasprodaji Dragonere

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Celni ljudi Kukuriku koalicije ocito se u nedjelju u Belom Manastiru nisu o svemu usuglasili tako da je u utorak u Saboru prijedlog Zakona o turistickom zemljištu izazvao žestok sukob izmedu Silvana Hrelje (HSU), novopridošlog u oporbenu skupinu, i starosjedioca, IDS-ovca Damira Kajina.

Prvo je tijekom rasprave Kajin spomenuo da je poduzetnik Danko Koncar prije nekog vremena kupio u Istri Barbarigu i Dragoneru za 51 milijun eura.

"Cetvorni metar platio je izmedu 15 i 20, naviše 25 eura. Godine 1999. ili 2000. to je prodano za sedam eura. To nije trebalo prodati", rekao je Kajin. Hrelja je, medutim, podsjetio da je njegov kolega iz Kukuriku koalicije bio predsjednik Županijske skupštine kad se prodavalo spomenuto zemljište.

"Svi možemo prati ruke, ali to su cinjenice. Svatko ima pravo njegovati svoj osebujni stil i nastupati na svoj nacin, ali ne smijemo obmanjivati javnost", zakljucio je Hrelja koji je ustvrdio da je Kajinova rasprava "odradena u freneticnom raspoloženju i furioznom tonu u kojem je gospodin Kajin dokazivao sebe u stilu Kajin über alles".

IDS-ovog zastupnika u tom trenutku nije bilo u sabornici, ali je novinarima kasnije rado otkrio što bi replicirao Hrelji.

"Rekao bih mu da nisu postojali samo Ivo Sanader i Jadranka Kosor, nego i oni koji su podržavali njihovu Vladu. Hrelja je to cinio šest godina. Svojim je glasom omogucio HDZ-u mandat i tako pridonio uništavanju Hrvatske.

HSU je dobio sedam milijardi proracunskih kuna, mjesta državnih tajnika i clanstva u nadzornim odborima, a onda je Hrelja uzeo predah da bi se opet ukrcao u vlast", kazao nam je temperamentni IDS-ovac.


Podijeli: Facebook Twiter