Kajin: Polancec Pedro za sve

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kada je rijec o slucaju HEP-a, TLM-a i mostarskog Aluminiju "ti ugovori imaju i medunarodni element i jasno je da bivši potpredsjedik Vlade Damir Polancec sam nije mogao donijeti odluku", ocijenio je danas predsjednik Kluba zastupnika IDS-a u Saboru Damir Kajin, na konferenciji za novinare. "Ako je odluka na Vladi prošla bez rasprave znaci da ju je raspravio uži kabinet, s time da ruku stavljam u vatru da Uzelac s time nema veze jer ga se ionako puno ne pita i on bi jedini išao svjedociti jer nicemu nije kumovao. Što covjeka može zadesiti, opire se ugovoru iza kojeg stane Vlada i onda završi u zatvoru", rekao je Kajin.

IDS-ov zastupnik upozorio je da slucaj s mostarskim Aluminijem samo pokazuje kontinuitet HDZ-ove politike prema BiH: "To je kontinuitet HDZ-a, a neshvatljivo je da su svi svjedoci, njih 50, relevantniji od onih koji su donosili odluku. Pravna država ce se testirati i vjerodostojnim sudskim postupkom jer Polancec ne može biti Pedro za sve i ne smije se pravosude koristiti za unutarstranacka obracunavanja."

Kajin je oštro komentirao formulu Indexa razvijenosti hrvatskih opcina i gradova, kojeg je Vlada nedavno objavila kao uvod u smanjenje broja jedinica lokalne samouprave. "Život je mnogo kompliciraniji od ove apsurdne vladine formule ... Za kolaps države nije kriva lokalna samouprava, vec Vlada HDZ-a. Vozili su u 'petoj' kada je rijec o potrošnji, otimacini, centralizaciji i bahatosti, sada su ubacili u rikverc i možete ocekivati  da ce se taj auto preokrenuti ili da ce se motor raspasti."

Damir Kajin smatra da ce cijenu platiti Istra i Primorje: "Nagovještavaju ukidanja županija, opcina, brdsko-planinskih podrucja i mnogi ce aplaudirati, ali ce tu cijenu za druge platiti oni krajevi koji rade i stvaraju. Istra i Primorsko-goranska županija. Nitko nas nema pravo kažnjavati, pa ni Vlada HDZ-a."

"Zašto kažnjavati nekoga tko radi, zar je normalno da Buzet izvozi 78 milijuna dolara, a Dubrovacko-neretvanska županija 37 milijuna dolara", zapitao se Kajin.


Podijeli: Facebook Twiter