Kajin: Obrtnici će odgovarati stečenom imovinom

Obrtnici neće odgovarati svojom već stečenom imovinom, Damir Kajin (M. ANGELINI)
Obrtnici neće odgovarati svojom već stečenom imovinom, Damir Kajin (M. ANGELINI)

Obrtnici više neće odgovarati svom svojom imovinom već isključivo stečenom imovinom. Jasno je da će se voditi jedna nova komorska politika tako da će se omogućiti biranje predsjednika obrtničke komore kojeg će izabrati svi obrtnici, rekao je između ostalog na druženju s novinarima u pulskoj Obrtničkoj komori kandidat za župana SDP-a, HSU-a i SDSS-a Damir Kajin.

Po njegovim riječima novi će zakon omogućiti prijenos obrta na treće osobe, a ne samo članovima uže obitelji kao što je dosad bilo.

- Jedan radnik u malom gospodarstvu kroz poreze i druga davanja omogućava plaću za jednog radnika u javnom sektoru. Ti mali gospodarski subjekti moraju uživati jednaka prava kao i veliki gospodarstvenici.

U hrvatskom zakonu postoji oko 250 parafiskalnih davanja koji se kaleme na grbaču obrtnika i malih poduzetnika. To je danas neizdrživo pogotovo u ovo vrijeme krize. Nije normalno da gospodarstvenici plaćaju skuplju vodu i struju od ostalih građana.

Istra danas ima oko 7.800 obrtnika, u Istri svakodnevno bez posla ostaje 20-ak ljudi, svakodnevno se blokiraju računi dviju istarskih tvrtki, rekao je Kajin. (C. B .GALIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter