Kajin o pozitivnoj strani Hypo banke

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Treba sagledati Hypo banku s više strana i vidjeti da iza nje nema samo afera vec i pozitivnih aspekata - zakljucak je to konferencije za novinare potpredsjednika IDS-a i zastupnik Damir Kajina u Puli.

Da nije bilo te banke nijedan novi hotel ne bi u 20 godina bio izgraden u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji, kazao je on i dodao takoder da je Hypo stvorio novac za kupnju oružja Hrvatskoj. Dodao je da su za taj novac znale i austrijske i njemacke vlasti. No, spocitao je da su iz te austrijske banke, kao i brojnih drugih korporacija na zapadu, "došli ucitelji koji su poducavali hrvatske talentirane lopove".

- Ono što austrijski istražitelji mogu, ako to žele, je priopciti hrvatskoj javnosti koliko je novca za oružje iz Hrvatske išlo preko njihovih banaka. Znaju tko je podizao taj novac do okoncanja rata 1995., ali i nakon toga, rekao je Kajin.

U nastavku je komentirao sadašnje stanje u brodogradilištima. Odluku da Uljanik ostane u državnom vlasništvu ocijenio je kao jednu od najvažnijih mjera Vlade te procijenio da bi sa sadašnjom razinom prihoda Uljanik mogao ostvariti dobit od 300 milijuna kuna.

Najavu da ce se od iduce godine naplacivati cestarina na brzoj cesti od Pazina do Ucke Kajin je komentirao rijecima da je to još jedan udarac na standard gradana Istre. Procijenio je da ce iduce godine doci do problema u financiranju gradnje Istarskog ipsilona.

Komentirajuci skidanje župana Ivana Jakovcica na performansu u Puli Kajin je rekao da je "možda covjek u klimakteriju pa mu se može oprostiti".


Podijeli: Facebook Twiter